Alla inlägg under mars 2009

Av Carl - 23 mars 2009 17:09

Från och med i morgon blir det bilder igen i min blogg för pappa har hittat sladden till sin digitalkamera så att jag kan ladda över bilder till MAC:en som jag skriver på nu! 

Tjoho, livet leker!! 

Carl 

Av Carl - 23 mars 2009 16:00

Nu är vi äntligen hemma efter en lååång dag i stan och på Central. Vi åkte först till Sony och lämnade in PC:n. Dom ville ha garanti papper men det har vi inte kvar. PC:n ska skickas till Bangkok för lagning. Dom lovade att mammas alla bilder inte ska försvinna ur PC:n. Det tar minst två veckor innan vi får tillbaka vår kära dator. Vi ska lösa det där med bilder till bloggen i morgon, på något sätt. Efter det åkte vi till Bangkok Aluminium och hämtade ett färgprov på skjutdörrarna till huset. Sen var vi så hungriga så vi nästan såg dubbelt men vi gick en liten sväng på keramik marknaden också. Där försökte mormor pruta med försäljerskan gav sej inte och mormor gav upp, mormor sa: jag köper något på IKEA istället. Nu måste vi verkligen äta sa mormor och så åkte vi till Central och åt. Jag åt majs och pumpa, det smakade så bra. Jag fick smaka mango shake till efterrätt men blev inte mätt så jag fick gröt också. Sen, det självklaraste i världen för mamma: kaffe på Starbucks. Pappa har som vanligt varit på bygget och i dag har dom gått igenom alla el ledningar och VVS rör. Orbortoren, dvs byns borgmästare var på bygget och hälsade på. Det var varmt i dag och pappa tar aldrig på sej något på huvudet och har så mycket att tänka på så han var lika slut som vi var när vi kom hem.

Jag hinner inte träffa mina tjejer så mycket nu när mormor är här. Tjejerna står på trappan och väntar på mej när vi kommer hem men då ska jag äta middag och sen är det för sent att gå ut (tycker mormor).  Det gör inget för jag kan ju busa med dom sen när mormor har åkt hem.

I morgon tror jag att vi ska till Kamala beach. Mormor sa att hon vill rida på elefanter och åka båt ut till öarna, men det får bli nästa år.

Kram och sov gott

Carl 

Av Carl - 22 mars 2009 16:33

Nu har vi precis kommit hem från en lyckad middag på Riccos i Bangtaoo. Ni som sett "semesterSvenskar" på tv kommer väl ihåg Leffe som har två restauranger som heter Riccos, en i Patong och en i Bangtaoo. Jag åt potatismos med gräddsås, fantastiskt gott. Leffe själv var inte där men jag har sett honom förut så det gjorde inget.

I dag var min mormor, mamma och jag upp på berget och hälsade på pappa på bygget. Husbygget såg bra ut och på torsdag gjuts golvet på 3:e plan. Så fort PC:n är lagad så kommer en bild därifrån också. I morgon ska vi in till Phuket town och försöka få PC:n lagad. Mamma är lite nervös för att köra i Phuket town för alla gator ser likadana och det är så lätt att köra vilse. Mormor och jag ska hjälpa mamma allt vad vi kan med bilkörningen i morgon. GPS:en hjälper också till...

Sov gott/ Carl


Av Carl - 21 mars 2009 05:11

I går åkte vi till Sony butiken och frågade vad som kunde vara fel på vår PC och dom trodde att det var trafik kortet som måste bytas ut. Det kan dom göra i Phuket town så på måndag åker vi dit. Det konstiga är att ibland, korta stunder så fungerar PC:n. Varken jag eller mamma förstår oss på det här med PC:n.

I går när vi hade varit på Sony butiken gick vi in på en klädbutik som heter A11Z och både mormor och mamma hittade massor med kläder som dom skulle prova. Innan dom gick till provhytterna såg dom ett bord med kläder med 70% rea! Mamma och mormor tog ett plagg var från bordet och skulle gå och prova allt dom hittat men då sa tjejen som jobbar där att plaggen från rea bordet får man inte prova. Mamma frågade om hon var galen?! Då svarade tjejen att man inte får prova kläder som det är 70% rea på. Då sa mamma att då kan du behålla restan också, la högen med kläder på bordet och sen gick mamma och jag ut från affären. Jag trodde mamma skulle få en hjärnblödning. Mormor blev kvar bredvid rea bordet och tjejen, med en hög med kläder i famnen. Tjejen i butiken sa då att det gick bra att prova rea kläderna också, men det var försent. Otroligt dum ide´av tjejen att säga så, speciellt när butiken var tom på folk förutom oss. Mormor kom också ut från butiken och sa att nu ska vi sätta oss ner och ta en glass. Bra förslag mormor! Så fort vi får igång PC:n ska jag sätta in en bild från vår glass paus, det var så gott! Jag förstod inte riktigt hur jag skulle äta från struten, jag gapade bara men lite glass åt jag i alla fall. Otroligt mumsigt! När mamma hade ätit upp glassen sa hon att hon måste köpa en peruk och klä ut sej och gå tillbaka till affären för hon vill verkligen ha kläderna som hon såg i affären.

Vi får väl se hur det blir med den saken. Vi åkte hem sen och hämtade pappa och åkte till en restaurang som heter Twin brothers och åt pizza. I dag ska vi åka och titta på ett kök till huset. Perfekt dag för att titta på kök för i dag regnar det.


Kram Carl

Av Carl - 20 mars 2009 10:58

Vi har precis lagat bagage luckan och så kraschar datorn! Det är vår PC som har lagt av och det är från den jag sätter in bilder i min blogg. Nu skriver jag från den andra datorn, en MAC. Till den måste man ha en sladd för att föra över bilder och jag hittar inte sladden men pappa sa att från min kamera kan man i alla fall inte föra över bilder till Mac:en. Nu vet jag inte vad jag ska ta mej till. Mormor, mamma och jag ska åka till en VAIO butik och fråga om dom kan hjälpa oss. Detta är en fullständig katastrof! Jag älskar foton och min mamma fotar hela tiden. Vad ska jag ta mej till?

Jag återkommer senare i dag och berättar vad dom sa på VAIO butiken. Håll tummarna att dom kan laga PC:n. Mamma har 100-tals bilder i PC:n som hon tycker så mycket om och inte har hon sparat dom på en cd heller... 

Carl 

Av Carl - 19 mars 2009 16:13

Yeah!!! Heja Sverige!! Som ni ser blev jag så glad för min landslagsdräkt som jag fick av min mormor. Det står nr 10 på ryggen och mormor sa att det är Zlatan`s nummer. Jag har ingen aning om vem Zlatan är eller vad en landslagsdräkt innebär men jag blev super glad i alla fall för min present. Det var kärlek vid första ögonkastet mellan mej och dräkten, jag tror vi hör ihop. Pappa sa att min bror Max är jätte duktig att spela fotboll och det är fotboll man spelar när man har på sej dom här kläderna. Hoppas jag kan springa snart så att jag kan spela med Max.

 Nu har mormor varit här i några dagar och hon verkar trivas. Jag tror att hon har flyttat hit och att morfar snart också flyttat efter, men jag är inte säker.

Mormor, mamma och jag var till Toyota med bilen i går för att laga bagage luckan som var trasig. Dom som jobbar där frågade efter garanti papper och ett blått kort men mamma hade inga papper. Dom verkade inte riktigt förstå varandra men rätt som det var hade dom lagat luckan och vi kunde åka vidare. Inte en bath kostade det heller. Pappa blev jätte glad för det. Mamma kör bil nu, det har hon inte gjort sen hon flyttade till Stockholm för över 10 år sedan. Bilen som vi har är jätte stor och mamma säger att det känns som att hon kör en lastbil.

Nu har det börjat spö regna och jag är trött och måste sova.


Kram och god natt

/Carl 

Av Carl - 18 mars 2009 06:02

Som du ser farmor så sitter jag här med famnen full med blommor till dej men pappa sa att det är långt hem till dej! Jag är alltså på fel ställe i dag!! Blommorna kanske kan skickas men det blir svårare att skicka mej. Vi skulle så gärna vilja träffa dej i dag på din stora dag. När vi kommer hem så kan vi väl äta tårta och fira dej?

Ett stort grattis på födelsedagen önskar jag dej. Pappa, mamma och min mormor hälsar och grattar till världens bästa mamma och svärmor.


Puss och kram farmor från Carl

Av Carl - 17 mars 2009 10:23

Äntligen är mormor här! Hon landade i morse. I går kväll la jag fram en nystruken skjorta och ett par shorts som jag skulle ha på mej när vi hämtade henne på flygplatsen. Jag hade tänkt sitta på bron och vänta på mormor men jag fick ont i rumpan och gick hem och la mej. Tyvärr sov jag så dåligt hela natten. Mamma trodde att det berodde på att jag hade ont i magen tills hon såg 4 st enormt stora myggbett på mina ben. Det kliade, det var därför jag inte kunde sova. Jag fäktade och slog med armarna, sparkade med benen och klagade högt hela natten. I morse när det var dags att kliva upp somnade jag så gott. Både mamma och pappa försökte väcka mej men jag sov bara vidare. Jag fick sova ända tills mormor skickade sms från flygplatsen att hon var framme. Då lyfte mamma upp mej ur sängen och hade tänkt att jag skulle sova vidare i bilen men jag vaknade, helt yr i mössan. Fick sitta på pottan en snabbis, på med ny blöja och sen åkte vi. Frukost fick jag äta i bilen. När vi kom fram till flygplatsen stod mormor fortfarande i den enormt långsamma kön till passkontrollen. Tur för oss för då hann vi fram i tid. Till slut fick jag syn på mormor, hon kom släpandes på en tung ryggsäck och en resväska. Jag hade sett framför mej att jag skulle vara "upp klädd" och ha vattenkammat hår, som på film ungefär, när vi hämtade mormor. Men istället hade jag gröt runt munnen och var fortfarande klädd i pyjamasen. Mormor brydde sej såklart inte om det utan var lika glad att se mej ialla fall!


Kram Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards