Alla inlägg under april 2009

Av Carl - 18 april 2009 19:39

VARNING!!! I dag måste känsliga personer varnas för en stark bild men jag vill visa vad jag varit med om här i Khatmandu. Det har hänt så mycket här i Nepal och jag har inte haft tillgång till internet på några dagar. Den här dagen som jag skriver om i dag började med att vi åkte till Thailändska ambassaden för att förnya våra visum. Vi hade förberett oss noga med fotografier och kopior på alla tänkbara dokument man kan tänkas behöva, trodde vi ja! I ett land som detta behövs så mycket mer än så. T ex så ville dom ha kopia på pappas bankbok så vår chaufför sprang iväg för att leta efter en kopiator. Kopiatorn hittade han men strömmen var avstängd i den stadsdelen så han hoppade in i bilen och for iväg med en rivstart till en annan stadsdel. Här i Nepal stängs strömmen av i 16 timmar per dygn för dom har inte tillräckligt med el. Vill man alltid ha el så måste man skaffa sej en egen generator. Dom på ambassaden undrade om mamma och pappa var gifta och när pappa sa att dom var förlovade ville dom se ett svenskt förlovnings bevis på det. Sånt finns ju inte och efter lite diskussioner så verkade det ordna sig. Visumen ska vi hämta på måndag.

Efter besöket på ambassaden åkte vi till en av Nepals få golfbanor för pappa ville gå nio hål. Mamma och jag stannade vid klubbhuset och tittade på alla apor som hoppade omkring på golfbanan och försökte sno åt sig bollar och annat. Man måste vara försiktig och inte ha mat i handen för då kan dom springa fram och försöka ta maten och samtidigt bitas. Det var även massor med stora örnar som flög över golfbanan och klubbhuset. Vi behöver inte åka till ett zoo för här finns det djur överallt. Pappa var snabbt tillbaka för han var nästan själv på banan. Han var nöjd med rundan.
Nu kommer vi till det läskiga. Vår chaufför frågade om vi ville se världens största hinduiska tempel. Vår chaufför är hindu och ville så gärna visa templet så vi åkte dit på ett besök. Vi hade inga förväntningar utan trodde att det skulle vara ett tempel som så många andra, fast väldigt stort förstås. Vi gick runt ett tag och han berättade lite historia kring templet, sen stannade vi vid en nästan torrlagd flod. Där var det jätte mycket folk och en man föll ihop och grät. Vår chaufför berättade då att mannens fru hade dött i en olycka och skulle nu brännas. Då såg vi hur några män kom bärandes på kroppen och la den på en hög av ved. Jag har aldrig sett mamma och pappa så förvånade förut, den ena såg ut som en gapande guldfisk och den andre som en fågelholk. Chauffören berättade att här bränns 5-7 personer i timmen och släkten samlas för att ta adjö av den som dött. Kroppen och vedhögen brinner i 2 timmar sen skyfflas askan ner i floden. Aska virvlade i vinden och det luktade konstigt. Mamma och pappa tittade på varandra och visste inte vad dom skulle säga. Chauffören berättade att innan man tänder eld på kroppen sätts ett ljus i munnen som får brinna ett tag. Det såg mycket märkligt ut. Vid templet träffade vi tre heliga män som jag tyckte såg så lustiga ut. Jag log mot dom och dom log tillbaka, dom var faschinerande att titta på.
När vi lämnat templet och den annorlunda upplevelsen så åkte vi till en fabrik där det arbetade tibetanska kvinnor. Dom spann och vävde mattor. Vi hade lite svårt att koncentrera oss och bestämde oss för att åka hem istället. Vi stupade i säng och vaknade nästa dag som bjöd på nya upplevelser men det skriver jag om i morgon.
Sov gott/ Carl

ANNONS
Av Carl - 15 april 2009 13:44

Jag är så betagen av Khatmandu och kan inte välja foton så det blir hela fyra stycken i dag. Khatmandu är "stökigt" och det är väldigt mycket trafik här och ALLA tutar hela tiden. Vi var till Shyoumbhu, även kallat The monkey temple i dag. Där träffade pappa en munk som blev så glad när vi satte oss med honom en stund. Han tyckte det var så kul att vi pratade med honom ett tag. Han såg lustig ut tycker jag men han var snäll. Vi träffade även två Tibetanska tanter som var jätte små, ca 1.35 höga. Tanterna hade aldrig sett sej själva på foto förut och blev så fnissiga när mamma visade dom fotot som hon tog på dom. Dom var jätte gulliga tycker jag. När vi gick runt i The monkey temle träffade vi en man som sålde tavlor som kallas Thanka målningar. Det tar ca 35 dagar för en tibetan att göra en sån målning. Tekniken är fantastisk och målningarna är underbara. Vi slog till på en målning  som vi tänkte ha i huset när det blir klart.

Vi såg även något skrämmande i dag. En tant låg orörlig i rännstenen, hon hade kissat på sej och det var 100 flugor som surrade runt henne. Hon låg i solen och mamma sa att hon sov men jag såg på mamma att hon såg ledsen ut och jag tror att mamma hittade på att hon sov. Mamma frågade en vakt utanför templet om tanten var sjuk men vakten ville inte svara. Tanten var nog i himlen, tror jag. Hon låg i samma konstiga ställning när vi satte oss i taxin och åkte hem. Ni ser även mej och pappa när vi sitter i bilen på väg hem och begrundar dagens många starka intryck.

Kram Carl

ANNONS
Av Carl - 14 april 2009 03:01

Gissa vad jag äter? Ni ser en ledtråd i min mun. Ja, helt rätt: TonyRoma´s!! Jag "åt" revbenspjäll och coleslaw i går. V höll oss i säkra delar av staden i går, så långt ifrån militärer och demonstranter som det gick. Det är obegripligt att det försigår i stort sett ett krig här tänkte jag, när jag mumsade på revbenspjäll igår. I dom kvarteren vi var på i går firades det thailändska nyåret, songkran för fullt. Där var det en annan sorts "krig", nämligen vattenkrig med vattenkanoner och vatten pistoler. Folk var som galna och festade och hällde vatten på varandra. Många hade vit gegga på kinderna också. I dag ska vi resa vidare enligt planerat till Nepal. Det känns skönt att åka härifrån för just nu är det inte säkert för lilla mej att vara här. Ni behöver inte vara oroliga för oss för jag har läget under kontroll. Det ska bli så coolt att åka till Nepal! Jag känner ingen som varit där, har du varit där?

Vi hörs /Carl

Av Carl - 12 april 2009 15:03

Här bärs jag iväg av säkerhetsvakter bort från tumultet på gatan i Bangkok. Vi var på väg till shoppingcentrat Paragon när vi såg fler och fler rödklädda tanter och farbröder som samlades i stora grupper och sen blev gatan avspärrad som vi gick på. Helt plötsligt såg vi pansarvagnarna som kom körandes och dom stoppades av demonstranterna. Vi stod på gatan och hamnade mittemellan militären och demonstranterna. Hetsig stämning och mycket folk, helt galet! Allt gick så snabbt, säkerhetsvakterna från Paragon högg tag i barnvagnen och bar mej uppför en lång trappa dit det var lite lugnare. Vi fick "gömma" oss inne i Paragon ett par timmar innan mamma, pappa och jag beslöt oss för att försöka gå hem. Vi gick på mindre gator hem till hotellet och nu tittar vi på nyheterna. Jag var aldrig rädd och jag hoppas nu att det inte blir värre än så här. På en av bilderna ser ni mej när vi har kommit en bit bort men pansarvagnen är i bakgrunden och många människor är skakade av händelsen.

Innan detta tumult utbröt tittade vi på möbler och vi har hittat en kanon fin soffa och biofotöljer. Lyckad dag när det gäller möbler och mindre lyckat när det gäller kaoset som vi var med om. Om ni vill läsa mer om händelsen kan ni läsa på www.aftonbladet.se säger mamma och pappa

Av Carl - 11 april 2009 17:45

I dag när vi skulle åka taxi från en möbelaffär till en annan körde taxi chauffören vilse och pappa var tvungen att gå ut och fråga en vakt efter rätt väg. Då kom taxi chauffören efter pappa och sa till vakten: den här dumma utlänningen vet inte vart han ska! Fräckt va´? Fattar inte vad han menar med det. Pappa är inte dum, vi bor i Thailand och det var taxichaffisen som inte hittade. Pappa kan inte prata så mycket thai men han förstår en hel del. Tur för taxichaffisen att pappa är så trött för pappa orkande inte ens bli arg. Vi hittade aldrig fram till möbelaffären utan åkte istället till ett ganska nytt shoppingcentra som heter Paragon. Vi gick till en restaurang det första vi gjorde för kl var 16 och vi hade glömt att äta lunch. Ni ser ju själv hur hungrig jag var!! Jag sa till på skarpen att nu vill jag ha vuxen mat!!! Jag fick potatismos, pasta, svamp och lite skinka. Jag var mycket nöjd med min sena lunch. Efter lunchen tittade vi lite på möblerna i Paragon sen åkte vi hem. Vi bor i ett lägenhetshotell med riktigt kök och trägolv. Jag kryper runt på trägolvet och undersöker allt. Microvågsugnen står på en hylla långt ner så jag har undersökt den grundligt. Jag vet hur den fungerar nu, den är så rolig att leka med.

Om det är någon som undrar om vi sett någon demonstration här så är svaret nej. Allt är lugnt men vi har sett på nyheterna att det varit oroligt i Pattaya. Ni behöver inte vara oroliga för vi har det jätte bra här i Bangkok, men vi undrar vad ni där hemma gör?

Stor stor kram från Carl  

Av Carl - 9 april 2009 06:24

I dag ger jag er två bilder på mej, prins Carl. Det är en påskpresent till dej från mej. Mamma sa att jag skulle vara påsk kärring idag men jag föredrar att kalla mej själv för påskprins för låter mer passande än påsk kärring tycker jag. I år ska jag fira min första påsk utan nära och kära, utan påskmat och utan påskägg. Min pappa hade säkert inte kommit ihåg att det är påsk nu om inte jag hade överraskat honom genom att klä ut mej till påskprins. Pappa såg lite förvånad ut när jag och mamma hoppade fram och sa GLAD PÅSK! Va, är det redan påsk?!, sa pappa. Pappa sa också att han tyckte att jag var jätte fin. När tjejerna på hotellet såg mej trodde dom först att jag hade fått solsting men mamma förklarade att man firar påsk så här i Sverige och då förstod dom. Ser ni kvasten bakom mej? Man kan tydligen flyga på den. Jag har en hemlig plan, på lördag tänkte jag flyga hem till Sverige en sväng och ge alla jag känner en påsk puss!!! Här på bloggen blir det en tidig påsk hälsning från mej eftersom vi åker i morgon och då vet jag inte när jag kan skriva nästa gång. Jag har packat klart nu. Det är värre med mammas och pappas packning, dom är långt ifrån färdiga. Pappa har så galet mycket att göra här. Hans telefon ringer hela tiden och han har saker som måste göras jämt. Jag tycker det är bra att vi åker härifrån ett tag. Min fina, älskade pappa ser trött ut.  Puss på er från påskprinsen på Phuket! 

Av Carl - 8 april 2009 06:37

Nu håller jag på och packar för fullt inför resan. Det är mycket att tänka på, blir helt snurrig i hela huvudet. Tandborsten, kepsen och svärdet är packat redan. Vi åker till Bangkok på fredag och innan dess måste jag vara klar. När vi har åkt vet jag inte om jag kan skriva varje dag men jag ska skriva så ofta jag hinner. Jag kände att jag ville förnya mej lite nu när jag ska ut och resa så jag har bytt frisyr! Vad tycker du om min tuppkam? 

I dag när mamma och jag stod och pratade med tjejerna här på hotellet såg mamma en stor insekt som såg ut som en gräshoppa. Mamma sa till mej: Titta Carl, en gräshoppa! Sen petade hon lite på gräshoppans ben för att den skulle hoppa iväg men då flög den iväg istället. Wow, va´ cool tänkte jag, men då skrek Noung till: Khun Malin! Om den där insekten biter dej så är det värre än att bli biten av en giftspindel!! Oj då, sa mamma och såg lite blek ut. Jag lär mej något nytt varje dag. Det gör även min mamma...

Kram från Carl 

Av Carl - 7 april 2009 08:33

Detta är mammas hatt, ha ha!! Mamma har köpt en solhatt som jag tycker är för rolig. Jag fick tag på hatten och svischade iväg med den i min lära-gå-stol och skrattade så mycket när mamma sprang efter och försökte få tillbaka sin nya hatt. Min lära-gå-stol är som ett flygande tefat som jag svävar iväg i. Jag startar tefatet genom att sparka igång det med mina små fötter mot stengolvet sen bär det iväg med en väldans fart. Med hatten på sne svischade jag runt med mamma hack i häl. Det är så kul att bli jagad för jag vinner alltid. Mamma fick tillbaka hatten sen och provade den. Jag tyckte hon såg skojig ut, det är första gången jag ser henne med något på huvudet. Pappa tittade upp från soffan där han låg med datorn i knät och jobbade som han oftast gör och sa med glasögonen på näsan: du ser ut som caddysarna på golfbanan! Det gör jag inte alls det sa mamma, för deras hattar är blå och min är vit. Jag hoppas mamma kommer att använda hatten för då slipper hon få ont i huvudet av solen och pappa och jag får något roligt att titta på!

Varje dag springer jag runt i min lära-gå-stol och ibland hör jag hur mamma springer efter men hon får inte tag på mej för jag är ju så snabb! Enda gången som både mamma och pappa är snabbare än mej är när jag har fått tag på en elsladd som jag drar i, då är dom snabba som bara den.

Köp en hatt du också så att andra får något skojigt att titta på!!

Vi hörs/ Carl 

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carl i Surin med Blogkeen
Följ Carl i Surin med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se