Alla inlägg under september 2009

Av Carl - 20 september 2009 13:25

gungan  

Vi var ute och gick och då såg jag något riktigt spännande! Jag såg en gammal gunga som såg ut som en soffa. Gungan hängde i ett träd och självklart provade jag den. Det killade i magen och jag gungade på och tillslut var jag uppe bland trädtopparna och molnen. Gungan blev en flygande soffa och lossnade från trädet. Jag flög runt ett varv på Värmdö och såg hela vägen hem till mormor och morfar i Sundsvall. Jag såg mamma och pappa långt där nere på marken och dom såg lite oroliga ut så jag saktade ner soffan och hoppade av. Mamma och pappa vågade inte provade den flygande soffan. Synd, för det var ett riktigt äventyr! Om du ska till Värmdö så måste du prova soffan.

I kväll kommer Melina och Max till oss, vi ska kanske spela fotboll? Vi ska i alla fall äta middag och kramas.

I morgon ska vi träffa farmor, det ska bli kul.

Puss från Carl

Av Carl - 17 september 2009 13:40

drar max i svansen  

Det ser ut att göra ont, men Max sa att det gjorde inte alls ont. Jag vet att man inte ska dra djur i svansen men jag ville bara ha lite uppmärksamhet...Tyvärr har Max flyttat in till Stockholm nu och jag har alltså förlorat min vän. Vi hade mycket kul ihop, Max och jag. Egentligen gör det inget att Max har flyttat för vi flyttar den 29:e och då skulle vi ju i alla fall inte kunna ses. Vi ska flyga till Bangkok och stanna där några dagar innan vi reser vidare till Phuket. Det ska bli spännande att åka tillbaka men självklart tråkigt att inte kunna träffa alla här hemma.

I morse klev jag upp i ottan och susade iväg till Arlanda och hämtade min fina, fina pappa. Pappa är glad att han är hemma igen för han har saknat mig, säger han. Jag har saknat honom också.

I går flög mamma och jag flygplan hem från Sundsvall. Det gick sååå bra och fort gick det också. När vi skulle hämta min barnvagn fick jag hjärtat i halsgropen för ena hjulet var borta! Gråter Hur ska jag nu ta mig hem, tänkte jag. Som tur var hade någon kilat fast hjulet i vagnen och det var bara att trycka fast det igen. Vilken tur! Vi tog flygbussen in till stan och där stod faster Anita (gammelfaster, men jag skriver bara faster) och Gunnar och väntade på oss. Så snällt av dom att köra hem oss. Att resa tar på krafterna och det var skönt att få åka bil hem, tack så mycket.

Mamma var mycket stolt över mig för att jag hade varit så duktig hela dagen. Jag kände själv att det hade gått bra och var nöjd med mig själv när jag somnade. Det brukar jag oftast vara, men nu var jag mer nöjd än vanligt.

Kram CarlSkrattande

Av Carl - 16 september 2009 13:17

        Pappa kom hem  

Snart är det dags för mig att åka till Stockholm.Gråter Vi ska flyga hem, mamma hoppas att det ska gå lite smidigare än det gjorde när vi åkte tåg hit. Vi får väl se. Det tar bara 50 minuter att flyga till Stockholm så det ska nog inte vara några problem. Det har varit fantastiskt roligt att vara här i Sundsvall. Jag har trivts som fisken i vattnet!Glad Jag har ätit så mycket så jag är alldeles rund om kinderna nu.Tungan ute Morfar tvättade bilen i går och då var jag inte sen att hjälpa honom. Bilen blev som ny!  Vi har plockat äpplen och plommon varje dag. Vi har busat och lekt. Det har verkligen inte gått någon nöd på mig här, men jag saknar min pappa nu. Pappa kommer hem från Thailand i morgon!

Kram från Carl


Av Carl - 16 september 2009 13:07

  

Jenny kom och hälsade på oss i går kväll. Som tur var kom Jenny precis när vi skulle äta, det blev älg kött till middag, så klart! Jenny hade med sig en dvd film till mig som handlar om traktorer. Den ska jag titta på snart. Innan jag gick och la mig tog jag ett bad. Jag badade med min krokodil, det är den som Jenny håller i sin hand. Jenny är en modig tjej, för det är inte alla tjejer som vågar hålla i en krokodil.

Kul att du kom och hälsade på mig, och tack för filmen

Puss från Carl

Av Carl - 15 september 2009 09:31

      

Tänk så annorlunda allt ser ut på hösten! Vi har varit och tittat till mormor och morfars sommarställe i Bergafjärden. Jag kände igen mig, helt klart för jag har varit där förr. Men det slog mig hur förändrat allt är bara för att det inte är sommar längre. Sanden i sandlådan var kallare, det var klarare luft och andra färger på växterna. Morfar gick till garaget och efter ett tag kom han ut igen och då hade han dammat av min mammas gamla bil. Mamma har aldrig berättat för mig att hon har en så fin gammal klenod undangömd. Den som spar han har, tänkte jag... Otroligt nog fungerade bilen fortfarande och jag tog en åktur runt huset. Tänk att mamma är lika gammal som bilen...Tur att mamma fungerar fortfarande också. Jag ska tänka på detta nästa gånga mamma blir trött.

Kram från CarlKyss


Av Carl - 14 september 2009 13:24

gungar i Svall   gungar  

Gungeligung, titt ut!!! Tänk att jag har missat att det är så kuuuul att gunga! Jag har provat några gånger förut men det har inte varit min grej. Nu tycker jag att det är super roligt! Det finns en lekpark 2 min från huset och dit vill jag gå varje dag. Minst en gång om dagen skrämmer jag mormors katt Blossum. Jag ställer mig så nära katten som möjligt, ungefär en meter och säger: PCHJ! och slår med handen åt kattens håll och då blir katten så rädd och säger: MJA! och skyndar iväg till ett annat rum. Jag har aldrig slagit katten för det får man inte göra men skoja lite kan man ju få göra. I dag mixtrade jag med tv:n i köket och sedan gick det inte att få igång den. Mormor fick komma och trycka på många knappar och sedan gick den igång. Mormor börjar se lite trött ut men jag vet att jag är hennes ögonsten och att hon tycker om mig mest i hela världen!

PCHJ kramar från Carl

Av Carl - 13 september 2009 17:27

         Mumsar på äpple         Carl äter äpple              

Här i Sundsvall pysslar jag med lite olika saker varje dag. När jag behöver vila sätter jag mig på bron ett tag och äter ett äpple. Varje dag står jag vid svartvinbärsbusken och plockar svartvinbär som jag stoppar i munnen och mumsar på. Sedan går jag till plommonträdet och sträcker upp armarna mot trädets lägsta gren och plockar plommon. I plommonet finns en kärna som inte går att äta, den ska man kasta bort. I dag har vi gått runt Sidsjön, det var många som hade kommit på samma idé som oss. Det var så många barn, vuxna och hundar som var ute och gick i dag så det blev nästan trångt på vägen. Det var en utställning vid sjön som hette Skogens dag, det var väl därför det var extra många som var ute och gick i dag. Vi gick till ett trädgårdskafé och myste i solen ett tag. På vägen hem stannade vi och matade ankorna som simmade i vattnet. Mitt bland alla ankorna fanns en helt vit anka. Den var så fin! Det var även en svan där men den såg inte ut att må så bra för ena benet var vridet upp mot ryggen. Jag matade svanen med mina bokstavskex och det gillade svanen skarpt.

I kväll kommer morfar hem från älgjakten! Jaktlaget sköt en älg i dag.

Kram från Carl

Av Carl - 11 september 2009 16:23

Så här i höst tider är det populärt med äppelkakor. Här på tomten finns ett stort äppelträd med massor med fina och goda äpplen. Mormor och jag gjorde en äppelkaka i dag, inte vilken äppelkaka som helst utan kanske världens godaste! Jag har ätit en stor bit med vaniljsås till. Om du blir sugen, här kommer receptet:


5-6 äpplen, ugn 175 gr


Pajdeg:

2dl havregryn

2dl mjöl

1dl socker

2tsk bakpulver

125gr smör


Fyllning:

Äpplena skalas och RIVS

3 ägg

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl creme freche

1 dl hackad sötmandel eller nötkärnor

2 tsk kanel


Ställ pajdegen i kylen i 30 min.

Förgrädda pajen i mitten av ugnen i 10 min. Bred ut dom rivna äpplena. Vispa ihop fyllningen och rör sedan ner créme fraichen i den. Strö över nötterna och på med kanel.

Grädda i 40 min.


Vaniljsås eller glass är gott till.

Varning!!! Kakan är beroendeframkallande men vill bara ha en bit till.

Kram Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards