Alla inlägg under september 2009

Av Carl - 11 september 2009 10:32

Rider på en drake  

Som jag skrev igår så åkte vi iväg och shoppade i Birsta. Dagen fynd: Ett stort lejon, en tigen, en krokodil, en hel bondgård med djur, linnen och pyjamaser. Jag gillar verkligen djur och lilla geten fick stå på bordet bredvid sängen hela natten och vänta på mig tills jag vaknade. Morfar är så snäll, han rullade runt med mig i vagnen medans mamma och mormor sprang runt och tittade och handlade i affärerna. Innan vi åkte hem gick vi till Barnens hus och jag blev helt galen!! Det var leksaker överallt och massor med knappar att trycka på. En brandbil som tjöt, en hund som skällde och bilar som tutade. Jag klämde och kände på allt! Finast av allt var en häst som var så stor så att jag kunde sitta på den. Om man tryckte på hästens öra gnäggade hästen. 

Bilden i dag är från Sundsvall. Det finns massor med drakar runt hela stan och alla ser olika ut. Dom ser lite läskiga ut men dom är inte farliga.

I dag ska morfar åka till Jämtland och jaga älg. Morfar har visat mig en bild på hur en älg ser ut. Älgen såg rolig ut!

Kram från Carl


Av Carl - 10 september 2009 09:20

Vi ska till Birsta och shoppa i dag! Jag ska få några nya pyjamaser och annat smått och gott. Vi klev upp tidigt i morse och tog en lång frukost. Morfar har redan varit och tränat och jag har varit ute en sväng. Tänk så mycket man hinner med på en dag om man kliver upp tidigt. Vi klev inte upp lika tidigt som min pappa. Min pappa har lite konstig dygnsrytm nu säger han. Pappa är som ni vet i Thailand och somnar vid 08 på kvällen och vaknar senast 04 på morgonen. Jag undrar vilken dygnsrytm jag kommer att ha första dagarna när jag kommer till Thailand. Det brukar ordna till sig efter några dagar.

I går åkte vi och tittade på en bärstol till mig från Haglöfs. Den var fin men tyvärr kunde jag sätta fötterna i sidan och klättra upp. Det var lite för riskabelt tyckte mamma så det blev inget köp. Det var rätt så kul att sitta i bärstolen högt upp på mammas rygg. Det kanske var synd att jag började klättra ur den annars skulle mamma ha köpt den. Vem vet vi kanske hittar något säkrare allternativ i dag.

Jag har det bra här hos mormor och morfar, det finns alltid något att göra. Jag sätter in bilder så fort jag har klurat ut hur man gör nu. Bloggen är omgjord och jag har inte satt mig in i hur man får in bilderna än, men det kommer.

Kram från Carl 


Av Carl - 7 september 2009 21:01

F F H F: Full fart hos farmor!!! Innan vi åkte med pappa till Arlanda hälsade vi på hos farmor Birgit som bor i stan. Farmor har ett så spännande hem, må ni tro. Där finns allt mellan himel och jord! Jag hittade en liten, liten kaffepanna och en ännu mindre dalahäst som jag förälskade mig i. Kaffepannan var okej att lämna men dalahästen vill jag inte släppa. Mormor sa att jag kunde ta med den men mamma och pappa sa att jag kunde sätta den i halsen. Vem vill ha en dalahäst i halsen??!! Inte jag i alla fall. Jag hade inte tänkt sätta den i halsen. Hur som helst så fick jag lämna hästen hos farmor. Det finns en trappa i farmors hem som jag inte vet var den leder. Jag har aldrig lyckats klättra upp för trappan. Tänk om det bor massor med små, små dalahästar där uppe!? Nästa gång ska jag upp för hela trappan och titta efter. Jag åt mat och kaka hos farmor sedan var det dags att åka till Arlanda och lämna min pappa där. Han flög i ett flygplan hela vägen till Thailand. I kväll har jag pratat och tittat på min pappa på Skype. Pappa såg ut att må bra men han sa att han var trött.

Sov gott pappa

Kram från Carl

Av Carl - 7 september 2009 17:10

Nu har jag kommit fram till Sundsvall och till mormor och morfar. Resan var låååång och tidvis trodde jag att resan kommer aldrig att ta slut, men det gjorde den, tack och lov. Det var helt omöjligt att sova och jag blev bara tröttare och tröttare och det kröp i hela min kropp. Fy, så jobbigt det var! Min första kväll utan mina föräldrar gick bra. Jag var hos gammelfaster Anita och Gunnar, dom är så snälla båda två. Anita och jag plockade blåbär och hallon som jag åt i massor av. Jag blev så trött av att gå ute och plocka bär så jag somnade rätt snabbt tror jag. Nästa morgon vaknade jag i min säng och väckte mamma som var en aning tröttare än vanligt. Mamma och pappa hade vait på fest och hade haft riktigt trevligt. Lite sur är jag att jag inte fick följa med men eftersom jag hade så kul hos Anita och Gunnar så är det ok. Någon gång i bland kan man göra saker på egen hand men inte för ofta.

I går åkte pappa till Thailand och det är tomt utan honom. Jag sätter in en bild på min pappa och mig när vi spelade boulé sist. Hoppas du har det bra pappa, och att du får mycket gjort där borta på Phuket. Vi ses ju om ca en vecka, men det känns som en evighet.

Saknar dig pappa, puss från Carl

Av Carl - 5 september 2009 14:49

I går hade vi kräftskiva här hemma. Inte vilken kräftskiva som helst utan den bästa kräftskiva som jag någonsin har varit på i hela mitt liv. Som ni ser var kräftorna stora som små hummrar, skagenröran smälte i munnen och västerbottenpajerna var utsökta. Det var pappas kompis Johan som kom och bjöd oss på kräftor tillsammans med sina två barn. Dom tog båten från stan och sov i båten på natten. Det blåste så mycket när dom gick och la sig och jag undrar om dom fick sova något i båten.

Nu ska jag snart åka till gammelfaster Anita och vara där i kväll. Pappa och mamma ska på middag och för första gången någonsin ska jag vara ifrån dom en kväll. Dom ska komma och hämta mig sent i kväll när jag har somnat, om jag somnar vill säga.

Kram från Carl

Av Carl - 4 september 2009 11:50

På grund av mig så är mamma mammaledigt och behöver inte jobba. Innan hon blev mamma ledig var hon tjänstledig. Det var ett bra tag sedan hon var till jobbet och hälsade på så nu var det dags för ett besök. Jag har aldrig varit där och jag var jätte nyfiken på hur det ser ut där mamma jobbade förut. Mamma jobbar i ett flygplan och jag trodde så klart att vi skulle hälsa på i ett flygplan men så blev det inte. Vi gick till huvudkontoret och fikade. Gissa om jag blev snopen!! Jag som sett framför mig hur vi går ombord på ett flygplan och kanske till och med får följa med på en flygtur. Icke sa nicke... Det blev i alla fall en trevlig fikastund med mammas kompis Malin. Vi träffade även några andra av mammas arbetskompisar som alla var snälla och gulliga. Jag hade med mig kalla pastaskruvar som jag bjöd tjejerna på. Dom tog varsin pastaskruv och tackade så mycket. Hade jag haft något annat att bjuda på så hade jag självklart gjort det. Alla frågade när mamma skulle komma tillbaka till jobbet. Hon svarade att hon kanske skulle komma tillbaka till sommaren. Undra om jag kan följa med mamma på jobbet då? Jag har flygit några gånger och sett hur dom gör på ett flygplan. Det ska nog inte bli några problem för mig att följa med mamma dit.

Pappa har bokat en flygresa till Thailand och åker på söndag. Pappa ska vara borta i en hel vecka. Det känns som en evighet. Sedan kommer han hem och hämtar mig och mamma, och den 29e september åker vi till Thailand anna tre. Mamma och jag ska åka till Sundsvall när pappa är bort och hälsa på mormor och morfar. Mamma har sagt att vi ska åka tåg igen, det ska bli kul!

Kram från Carl

Av Carl - 1 september 2009 23:48

Här där vi bor finns ett hus där det bor växter. Det kallas växthus, säger mamma. Jag var där och tittade härom dagen. Det kliade i fingrarna att få sätta igång och pyssla där inne i växthuset. Tillslut var jag tvungen att grabba tag i vattenkannan och vattna växterna och möblera om lite. Jag tyckte att det var fint i växthuset men det kan ju alltid bli bättre och finare. På en planta växte det små tomater. Snabbt som bara den tog jag en tomat och stoppade den i munnen. Mamma hann inte ens reagera, så snabb var jag. Om man har bestämt sig för något så är det bäst att agera kvickt annars finns risk att man blir stoppad. Tomaten var jätte god! Fantastiskt att man kan ha tomater växandes hemma och plocka dom när man vill.

Valpen Max som  bor här på gården har vuxit så mycket, han är riktigt stor nu. Max ska flytta in till Stockholm på fredag. Det känns lite trist för jag är van att Max kommer hoppandes mot mig varje dag. Max försöker slicka mig i ansiktet och tar mina saker. I går kom Max "farmor" med en av mina strumpor som Max hade tagit med hem till dom. Hon hade hittat strumpan och förstod att det var min för den var så liten.

Kram Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards