Alla inlägg under oktober 2010

Av Carl - 19 oktober 2010 05:30

     Så här cool ena dagen och helt sänkt nästa dag. Hälsan svänger fort måste jag erkänna. Jag har feber och hosta, mår riktigt risigt. I sömnen jämrar jag mig och gnyr som en liten hund valp. I dag ska köpa bättre medicin än den jag har så att jag blir en cooling igen. 

Här har vädret blivit bättre. Det eviga regnandet har ersatts av strålande sol. Hur vissen jag än är så vet jag att jag också är en solstråle! 

Kram från sjuklingen

Av Carl - 17 oktober 2010 08:30

   Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man är ute med båten. Att vara kapten är inget man kan ta med en klackspark. Det är ett ansvarsfullt men roligt jobb. Jag har åkt runt med båten alldeles själv och det var så spännande.    När jag inte orkade luffa runt längre klev jag i land och fikade. Vilken dag! 

I går kväll blev jag blåst på en grillkväll. Vi åkte iväg med bilen och körde runt och hit och dit. Tillslut somnade jag och missade en god middag. Vi gick till en ny restaurang i Kamala som heter Grill Bill. Allt var bra där enligt mina föräldrar. Dålig stil tycker jag att lura mig att somna först. Jag låg och sov helt ovetandes om perfekt grillat, pommes, pepparsås och äppelkaka! 

Kram från Carl

Av Carl - 16 oktober 2010 08:30

Det är ju så här att mamma råkade synkronisera sin mobil. Den uppdaterades när hon laddade den genom datorn. Alla mammas och mina kontakter mm försvann och istället kom hela pappas mobil info från 2009 in i vår mobil. Vi brukar sms:a när någon fyller år för att hålla kontakten men det kan vi inte längre göra. SNÄLLA, skicka ett sms, mejl eller hör av er på något sätt så att vi får tillbaka era telenr. 

Kram från Carl

Av Carl - 16 oktober 2010 04:02

Nu håller pappa på att ta arbetsrekord. Han jobbar dag och natt nu. Det är något pågång som tar mycket tid. Jag håller verkligen tummarna och hoppas att pappa ror i land detta. Jag är inte orolig för pappa fixar det säkert. 


Själv har jag höst lov i en och en halv vecka nu. Precis när jag blev lite "varm i kläderna" så blev det lov. Mamma och jag blev lite osams i går och då sa jag med arg röst: ÅKA SKOLA!!! Jag hotade alltså mamma att jag skulle åka till skolan istället för att vara med henne. 2 sekunder senare blev vi sams igen. 


Det har varit vegetarisk festival här. Då är alla klädda i vita kläder och äter vegetarisk mat i 12 dagar. Majskolvar, gurka och morötter har jag firat med, det är nämligen mina favoritgrönsaker. 

Kram från Carl

Av Carl - 12 oktober 2010 16:30

     I går var jag i gymmet och tränade. Det gäller att hålla sig i form nu när jag ska hålla till på stranden. Det tog ett tag innan jag klurade ut hur alla maskinerna fungerade. Efter ett tag förstod jag och då satte jag igång och lyfte skrot. STAAARK, sa jag flera gånger. Na och Tepp har som ni minns slutat jobba i villan och flyttat hem till norra Thailand. Nu bor och jobbar det ett annat par i villan. Hon heter Wat och han heter Bat. Wat & Bat, enkelt att komma ihåg.


Min tredje dag i skolan gick bättre. Det jag gillar minst med skolan är när vi ska sitta i en ring och sjunga. Jag kan inte förklara men jag bara gillar inte att sjunga, så enkelt är det. Jag satt med på sång stunden men när man varken förstår eller kan sjunga med så blir det långtråkigt. Efter ett tag började jag låta som en gris. En kille skrattade så han vek sig dubbel. Förutom att sjunga får vi göra mycket roligt också. Fröken Amy kokade ihop chokladsås som hon sedan hällde över ett fat med bananer. Vi fick äta det till efterrätt efter lunchen. Mums!

Kram från Carl

Av Carl - 10 oktober 2010 03:59

Igår följde jag med på möte med arkitekten Mone. Vi åkte över hela ön för att träffa Mone på en speciell restaurang. Till den här restaurangen kommer inga turister. Det samlas många ingenjörer och arkitekter här. Jag var så trött, så jag somnade på vägen till mötet och missade tyvärr det mesta. När jag vaknade till, frågade Dong om jag ville gå ner till stranden och titta på krabbor? Jag var så trött, så jag orkade inte följa med ner till stranden. Jag har blivit så kvällstrött, sedan jag började i skolan. När det blir mörkt vi sjutiden börjar mina ögonlock att bli så tunga. 

Min andra dag i skolan gick bättre. Mamma satt i ett hörn och jag hade full koll på henne hela dagen. Jag lekte med dom andra barnen och målade en tavla. 

Kram från Carl

Av Carl - 8 oktober 2010 04:13

 Här i Thailand har jag en egen laptop. Pappa sitter (ligger) väldigt ofta framför datorn och jobbar. Pappa har alltid fullt upp och får mycket gjort. Jag tog min dator och hoppade upp i sängen och la mig bredvid pappa och sa att jag också skulle jobba. Vi låg bredvid varandra och jobbade ett tag sedan tittade jag på en film istället. Man kan inte bara jobba man måste göra roliga saker också. 

Kram från Carl

Av Carl - 7 oktober 2010 02:00

Min första dag i skolan blev inte riktigt som jag tänkt mig men den blev ganska bra i alla fall. Skolan var ombyggd och entre´n var flyttad, vi hade ett nytt rum att vara i och min grupp var delad i två delar. Moana var som tur var i min grupp men Sky som är lite äldre än mig var i den andra gruppen. En av lärarna var ny och en av mina fröknar var i den andra gruppen. Till en början tyckte jag att det var roligt att vara tillbaka. Fröken sa till mamma att det var inga problem för mig att komma tillbaka till skolan och att mamma kunde gå och sätta sig i biblioteket och vänta. När jag upptäckte att mamma var borta skrek jag så mycket så att det hördes in till biblioteket och då kom mamma tillbaka. Resten av dagen tyckte jag inte var så rolig och jag sa att jag ville åka hem. Dagen avslutades med lunch och vi får alltid flera små portioner av olika maträtter. Godast den här dagen var thaisoppan. Jag doppade kycklingklubban i soppan och sörplade på så sätt i mig soppan. Då sa en av fröknarna åt mig att använda skeden istället. Till efterrätt fick vi päronskivor och det tyckte jag var gott. Jag ville ha mer och sa som jag då brukar göra: MEEELA!! Ingen förstod så klart vad jag menade. Mamma lärde mig att jag måste säga: more, please. Jag gjorde det och då fick jag lite till. Det är inte lätt när man inte förstår ett ord och ingen förstår vad jag säger. Självklart kommer jag snabbt att lära mig engelska också. Hur ska jag annars få min vilja igenom?

Kram från Carl

(jag har bilder från min första skoldag men dom kommer senare)

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards