Alla inlägg under februari 2011

Av Carl - 7 februari 2011 11:00

Jag har haft fullt upp med att göra i ordning vägen upp till villan. Som ni såg tidigare var det en traktor och en ångvält som breddade och plattade till vägen. Dagen efter lades cementen på ena sidan av vägen och på vägen till Surin Gate. Nästa dag kom cementen till andra sidan vägen. Det var inte lite cement som gick åt, det slutade aldrig rinna ur cementbilen! 

     Så här fin blev vägen mellan Surin Gate och templet.

   När cementen stelnat så tog jag en premiertur med Dong. Bat sopade och sopade på cementen.

   Visst blev det fin?

   Titta noga så ser ni en nyfiken munk som tittar ut från byggbaracken. Pappa ställde sin byggbarack där för länge sedan och vips flyttade det in en munk där. Munken bor fortfarande kvar och har "boat" in sig ordentligt.

   Några hade gummistövlar och några hade inte på sig det.    Efter ett tag var jag tvungen att sätta mig och vila benen. Det tar på krafterna att vara byggarbetare. Men sopen släppte jag inte ifrån mig i första taget.

   Ännu en arbetsdag är över och det var dags att åka hem.

   Måste säga att jag är mer än super nöjd med resultatet. Känns bra att vara helnöjd med något man har åstakommit. Finns inget värre än att bara bli halvnöjd. 

I morgon ska jag till skolan igen. Det är inte lika roligt att åka dit när vi bor i villan för jag tycker det är så roligt att vara här.

Kram från Carl

Av Carl - 6 februari 2011 08:00

   När jag kom hem från min långa resa väntade en överraskning på mig. Jag hade fått ett paket skickat till mig ända från Sverige. Jag öppnade genast paketet och blev glatt överraskad när jag såg vad som fanns i paketet. Gammelfaster Anita hade skickat en fin bok som heter Rosor i rabatten. Boken har jag läst flera gånger. På bilden idag ser ni när jag sitter och tar det lite lugnt i mitt tält och läser. I paketet fanns även en Bamse tidning + en dvd med en saga. I Bamse tidningen kan man läsa om ett istroll som är ute på äventyr och får hjälp av Bamse. Jag är mycket fascinerad av istrollet. Tack för paketet!

Kram från Carl

Av Carl - 5 februari 2011 08:00

Vägen till huset behövde fixas till och jag var snabbt på plats för att se till att allt gick rätt till. Det var en stor uppgift för mig att vara på plats och hjälpa till.

   Dong och hjälptes åt att kolla så att ångvälten inte missade något.

   Pappa visade mig ett trick. Han satte sin Coola burk framför ångvälten och när ångvälten körde över burken blev den platt. Jag tyckte det var coolt men samtidigt insåg jag att jag bör passa mig för att stå i vägen för ångvälten för vem vill se ut som coola burken gjorde efter att den blev överkörd?

    

Så här ser man ut om man är grovarbetare. Det blev något fel på bilden men ni ser en bit av en liten, flitig kille som gillar att vara med när det händer grejer.

 Det var ett stort projekt som vi drog igång och det tar några dagar innan det blir klart. När den här arbetsdagen var över tog jag pappa i handen och hjälpte honom hem. Pappa har så ont i knät så det tar lite tid för pappa att ta sig fram.

     En rolig nyhet: Mormor, morfar och gammelfaster Anita kommer och hälsar på mig nästa vecka!!!! Ni är hjärtligt välkomna  

Kram från Carl

Av Carl - 4 februari 2011 06:30

Wat och Bat har skaffat sig en liten söt hundvalp som heter Lion. 

Får jag lov att presentera Mr Lion:

   Lion är urbusig och springer runt mig i cirklar. Lion lärde sig snabbt att när jag är lite för hårdhänt springer han kors och tvärs så att jag inte får tag på honom. 

       Lion blir glad när han ser mig för han får så mycket uppmärksamhet av mig och det gillar han. Jag tog med mig honom på en cykeltur och det var uppskattat må ni tro.

     Wat tycker jag jätte mycket om. Visst blev jag super besviken i höstas när det gick upp för mig att Na inte fanns kvar men det är glömt nu. Det tog tid för Wat att "jobba" sig in hos mig men tillslut lyckades hon. Första tiden slog jag henne och var rätt otrevlig mest hela tiden, men Wat gav inte upp och tillslut bestämde jag mig för att hon faktiskt var helt ok. Nu är Wat mer än ok och jag stortrivs i hennes och Lions sällskap. 

   Måste berätta en rolig sak. Mamma och pappa har hela tiden kallat Wat för Wat. Nyligen klämde Win ur sig att Wat utalas: Waath. Wat betyder tempel. Mamma och pappa har hela tiden ropat på tempel när dom har ropat på Waath. Alla har tyckt att det låter roligt men nu vet mamma och pappa hur hennes namn uttalas. Själv förstår jag inte vad dom pratar om. För mig heter hon Villa Mani. Jag har under en längre tid sagt att jag vill åka till Villa Mani och alla har trott att jag menar huset som heter Villa Zamani men jag menar ju att jag vill åka till min vän. När vi åker till Villa Zamani så har ju jag uppfattat det som att det är Waath vi åker till eftersom hon alltid är där och tar hand om mig. Alltså är det hon som är Villa Mani.

Kram från Carl

Av Carl - 3 februari 2011 07:00

Jag har varit hemma ett tag sedan vi kom hem från vår resa. Vad har jag pysslat med tror ni? Jo, lite av varje faktiskt. Största händelsen var såklart att Melina och Karin var här och hälsade på men efter det var det "fassans" födelsedag. Här ser ni min pappa när han har blivit väckt och fått en golfpike´(den han har på sig) och en bukett blommor från mig, mina syskon och mamma.   Efter lunch fick min pappa en fantastisk tårt.

   Ser inte ut att vara en dag över 35 år    

   Visst ser den god ut? Pappa blev sååå glad för den goda tårtan

   Golfpike´n hade pappa på sig hela dagen men någon golf blev det inte. Materialet i tröjan är som ett solskydd och det blåser rakt igenom. Perfekt här i Thailand. Här ser ni vår villa manager Win som stolt visar upp pappas tårta

   ...och när pappa skär första biten.   Resten av dagen ägnade pappa sig åt att jobba och sedan tittade han och mamma på film i biosalongen. 

Jag lekte med hunden Lion och Wat men det får ni se i näst blogg.

Kram från Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards