Alla inlägg under september 2011

Av Carl - 10 september 2011 19:14

Är det någon som kan gissa vad min pappa gör i helgen? Ledtråd: Han gör något som man gör den här tiden på året.

Här ser ni mig när jag var ute på långpromenad runt Sidsjön. Vädret var underbart och det fanns mycket att utforska på vägen runt sjön.

  Väldigt kallt vatten!     Vi hade med oss mat till fåglarna som jag gav dem. Fåglarna nästan slogs om mina brödbitar.     När vi kom fram till slalombacken fick jag för mig att jag skulle ta mig upp till toppen av backen. Jag gick och gick men till slut gav jag upp. Jag kom att tänka på vad mormor hade berättat för mig tidigare. Nämligen att det finns en lift som drar en upp för backen när man ska åka slalom. Att gå upp kändes onödigt och jag gick ner igen. Nerför gick det så fort att jag ramlade flera gånger.


Kom igen och gissa nu vad pappa har för sig!

Kram från Carl

Av Carl - 8 september 2011 13:48

  Nu blir det inga fler chanser att åka ut med båten. Båten är städad och täckt med presenning. Jag och mormor städade hela dagen och tillslut var vi nöjda.   Det gäller att ha tungan rätt i munnen och vara noggrann annars får man bakläxa.

Om sanningen ska fram så städade jag ett tag sedan låtsades jag att vi var ute på havet. Båten guppade fram och det var stora hajar runt oss. Passa dig för hajen!!!, skrek jag då och då till mormor. Man får göra så när man bara är 3 år.

Kram från Carl

Av Carl - 5 september 2011 22:32

I dag var jag ut till stugan igen och hälsade på pappa och morfar. När jag kom spikade pappa så att han inte hörde att vi kom körandes med bilen. Det går fort framåt och det blir så fint.   Jag är inte sen på att hjälpa till, här sitter det inte fast. Måla är jag extra bra på.   Alla tyckte att det blev så bra...   Nu ser det ut så här men vänta bara snart har vi städat undan allt och det är rent och fint. Stugan får ni se när den är färdig. Jag får ett eget litet, men mycket fint rum med tv. Det ska bli så roligt.

Måste berätta något roligt. När jag var på stan igår och bla åkte brandbil blev jag bestulen på en hel krona. En hel enkrona. Så här gick det till: Jag var på toa och min mamma letade efter mynt. Mamma hittade en 5-kr i plånboken och när hon skulle stoppa ned den i automaten sa jag att jag ville ha den. Det gick ju inte eftersom vi behövde den för toa besöket. Mamma tog fram ett annat mynt; en Dansk 5-krona. Jag slängde tillbaka den till mamma för det var ett hål i myntet. Jag vill inte ha en peng med hål i!!! Då tog mamma fram en enkrona som jag fick. När jag senare lekte och red på drakarna som finns på stan la jag kronan bedvid draken så att jag inte skulle tappa den. När jag sitter på draken stannar några som går förbi och plockar upp min kronoa. Jag satt på draken och protesterade men ingen förstod vad jag menade. Mormor visste inte att jag hade fått en krona och mamma sprang i affärer. Gissa om jag blev arg! Jag lägger aldrig mer ifrån mig pengar.

Kram från Carl

Av Carl - 4 september 2011 17:52

I går var jag på stan och hade så roligt. Först åkte jag häst och vagn.   Jag åkte hela Storgatan fram och tillbaka. Det luktade häst och alla tittade när jag kom åkandes. Hästen hette Hasse och var lugn och snäll.   Efter häst turen löste vi biljetter till en åktur med brandbilen. Mormor och jag skulle åka tillsammans. Innan vi åkte brandbil åt vi lunch och red på alla drakar som finns i stan. När kl var 15 gick vi till brandbilen och mormor och jag satte oss och väntade på avgång. När vi precis skulle åka iväg sa jag att mamma måste följa med. Mamma hade tänkt gå en sväng på stan när vi åkte men det gick jag inte med på. INTE UTAN MIN MAMMA! Alla biljetter var slut och brandbilen startade. Då sa en snäll farbror att mamma fick åka med utan biljett och att jag kunde sitta i mammas knä. Alla nöjda och glade och resan startade.   Laddar med lite dricka innan vi åkte iväg.   Brandbilen var från 1953 och har gått 800 mil.   Åkturen tog 30 minuter och en guide berättade om stadens historia. För länge sedan fanns det 40 sågverk runt staden och ekonomin blomstrade. Staden kallades för lilla Amerika men när betongen kom fick alla sågverk utom ett läggas ner. Mamma och mormor tyckte att det var intressant att lyssna. Jag var bara faschinerad av brandbilen. Vilken dag!

Kram från Carl

Av Carl - 3 september 2011 23:07

I dag var jag ner på stan för jag hade hört att det skulle vara något slags jippo där. Det var inte så lätt att ta bilder med tanke på vad jag gjorde men bilderna kommer i morgon, så då får ni se vad jag hade för mig idag. Det var en fantastisk fin sensommar/tidig höst dag idag. Kallt i skuggan och varmare i solen. Moffa och pappa bygger vidare och det kommer att bli två fina rum när det blir klart. Jag får ett eget litet sovrum med snedtak och ett fönster. Ingen trodde att det skulle gå att göra ett rum av det lilla utrymmet men oj så fint det kommer att bli. Till veckan kommer en rörmockare och en elektriker och ska jobba några timmar. Det är mycket pyssel även om det inte är så stort. I kväll när vi åt middag sa jag helt spontant: gott med älgkött, moffa panga älgköttet. Jag menade att det är moffa som har skjutit älgen. Vi åt älgfile´och det smakade så gott efter en spännande dag på stan.   Här ser ni Blossom i min famn. Jag tycker så mycket om Blossom men känslorna är inte besvarade. Trots att Blossom inte tycker så värst mycket om mig och hatar att bli buren så klöser hon mig aldrig.

Kram från Carl

Av Carl - 3 september 2011 09:30

Här i stan har jag äppelträd som är utmärkta att klättra i. Även mina granntjejer har äppelträd som också går bra att hänga och klättra upp i. Granntjejerna är äldre än mig men inte så mycket större. Den ena är 5 år och den andra är 6 år. Jag har en granne till som är 6 år och kille men han finns inte med på bild.   Vi klättrade och åt äpplen i flera timmar!   Mamma kom till trädet och sa att hon skulle hjälpa mig ner men det ville jag inte höra talas om. Tidigare hade mamma hängt tvätten ute och det tyckte jag att hon skulle fortsätta med. Jag sa: GÅ OCH HÄNG TVÄTTEN!!!   Det är roligt att ha kompisar! Men det är inte alltid så lätt att bli vänner. När jag först träffade tjejerna och grannkillen sprang dom ifrån mig. Dom har varit kompisar länge och det är inte det enklaste att komma sig in i ett gäng. Jag kom på ett trick som funkade riktigt bra. Barnen sprang ifrån mig och jag stod ensam kvar vid deras studsmatta. Mormor kom och sa att vi skulle gå hem. Då hittade jag en hårsnodd på studsmattan och mormor sa att jag skulle låta den ligga där för det var tjejernas. Jag fick en bättre ide´! Jag tog snodden och sprang till tjejerna och killen. Tjejerna blev blev glada att dom fick tillbaka snodden och vips fick jag vara med dem. Det gäller att både vara smart och att våga om man ska få hänga med dom större barnen.

Kram från Carl


Av Carl - 2 september 2011 22:06

I dag åkte mamma och jag in till stan och hem till mommo och moffas hus. Moffa åkte till pappa i stugan och dom kom in till oss i stan lite senare. Vi kan ju inte hänga där ute i stugan hela tiden! Nä, in till stan och hitta på något roligt i stället. Sagt och gjort, roligt ska man ha här i livet. Vi ställde till med en kräftskiva som heter duga!   Svenska kräftor, köttfärspaj och Västerbottenpaj blev det. Jag fick lax, ris och sås. Dessutom fick jag en ny traktor (den som jag har i knät) Det är roligt med omväxling och jag trivs när det händer saker.

Trevlig helg på er

Kram från Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards