Alla inlägg under december 2011

Av Carl - 10 december 2011 06:11

Ja, då är man hemma igen då. Den långa resan gick bra men det är tröttsamt att resa långt. När vi åkte taxi från Arlanda var det snöblandat regn och det var så fint, tyckte jag. Det var första gången jag såg snö på riktigt och jag utbrast: Christmas! Sedan somnade jag och vaknade när jag satt i vår bil påväg till vårat nya hem. Stället där jag bor nu, sedan igår är jätte fint. Allt är nytt, fräscht och luktar gott. När jag gick in och tittade visade mamma och pappa mig mitt rum och jag tyckte genast om det. Jag har ett fönster och genom fönstret ser jag en liten sandlåda och en gräsmatta. Vårat nya hem var helt tomt när vi kom men nu har vi iallafall sängar, leksaker, kaffemaskin och mat. Det kommer man långt med. 

Nu har jag en fråga: var är snön, och när kommer den hit?

Jag har köpt varma kläder i Shanghai för att kunna rumla runt i snön med men det är ju bara kallt och inte en snöflinga där ute nu. Känner mig lite otålig men den som väntar på något brukar få vänta. Antar att många är glada att slippa snön med tanke på hur mycket snö det har varit de senaste vintrarana. 



I dag kommer det möbler hit och på måndag ska vi åka och hämta mer saker. Det blir bra det här, tror jag. Snart är det färdigt och allt är på plats. I morse vaknade jag 01.45 och gjorde mitt bästa för att somna om men det gick inte. Klockan var då 07.45 i Thailand och då är det dags att kliva tycker jag. Jag var hungrig, törstig, bajsnödig, leksugen, pigg och nyfiken. Allt på samma gång! Vi har inte så många lampor så mamma tände ett ljus i mitt rum och det var mysigt. Jag fick tag på tändaren och tände det med ett klick. Då sa mamma att man får absolut inte tända eld på något för då kan vårat hem brinna upp och då har vi ingenstans att bo. Jag svarade: då kan vi bo hos mommo och moffa! Det finns en lösning på allt.

Jag undrar också hur min lilla fina katt har det. Lilla katten som bestämde sig för att bo med mig. Varje morgon stod hon och jamade utanför min dörr och ville komma in och äta mat. Efter maten la hon sig och gick bara ut när hon behövde gå på toa sedan kom hon tillbaka in igen och sov. Vad händer med henne nu då? Jag döpte henne till Samantha och när jag kommer tillbaka till Phuket ska jag leta reda på henne. 

Nu ska jag pyssla lite till.

Kram från Carl

Av Carl - 7 december 2011 05:19

Jag har varit på julmarknad på min skola i Kamala. Det var riktigt trevlig och jag köpte en leksak som låter rätt högt. På marknaden fanns det olika saker att köpa, bland annat fanns Svenska bageriet på plats    

Lussebullar, pepparkakor, bröd och svensktgodis det var vad svenska bageriet hade till försäljning dagen till ära.   

Julpynt och kläder var det som intresserade mamma mest. Jag slog till på en liten jul gubbe som jag ska hänga i julgranen.

   

Mr Lee, en av mina lärare sålde dricka. Pappa och Mr Lee verkade inte vara så intresserade av vare sig julpynt eller klänningar med volanger på. Jag satte mig med dom och åt av det svenska godiset pappa hade köpt: svenskt lakrits! Det är en favorit för oss båda.

Nu är det inte lång tid kvar innan vår långa resa hem börjar. Det ska bli spännande och roligt att komma hem igen.

Stora juliga kramar från Carl

Av Carl - 6 december 2011 07:30

En morgon när jag tog med mig min skolväska och skulle åka till skolan och som vanligt gick ut till bilen på parkeringen, fick jag se något galet. Städpersonalen hade på morgonen hittat en död råtta någonstanns utanför lägenhetsområdet. Titta om du törs    

Det här måste vara den största råttan på hela jorden! Städpersonalen sa att det säkert var en katt som dödat råttan men med tanke på att råttan var stor som en liten katt så är jag inte så säker på det. Jag skulle vända på klacken och springa om jag stötte på den här besten levande. Hua, som man säger i norrland. Hoppas att du inte får mardrömmar nu. Jag har inte fått det men jag kommer aldrig att gå bakom soptunnorna iallfall. Inte för att jag brukar göra det men nu kommer jag aldrig att komma på tanken att göra det. Tänk om det sitter en sån här jätte och lurar där bakom och hoppar fram och biter mig i benet!

Kram från Carl

Av Carl - 5 december 2011 03:18

Så där, nu tar jag nya tag som min farmor skrev och försöker igen... Jag är uppe i villan nu och jag är på ett strålande humör så trasslet med internetuppkopplingen är glömt. Det jag höll på att skriva handlade om min dag när jag och flera andra barn var med i en reklamfilm för ett danskt reseföretag. Min dag började såhär:  

Jag hade blivit ombedd att ta med olika kläder och TVteamet tipsade om vad dom trodde skulle passa bäst i reklamfilmen. Teamet fastnade för min gul/vit randiga skjorta. Det roliga är att den skjortan hade min mamma när hon var liten. Det fanns två stora hängare full med kläder som man fick låna om man ville också men jag tog på mig min fina skjorta och en röd badmössa som jag hitta bland lånekläderna. Det var kanske inte vad teamet hade tänkt men jag tyckte badmössan var fin. Det blev en lång väntan innan alla förberedelser var färdiga och jag fick sitta i konferens rummet och vänta. Tur att jag hade med mig frukt och min dvd. När alla började bli färdiga var det dags att gå till hotellets restaurang där inspelningen skulle vara.  

Vi barn fick sitta framför scenen och titta på när reseföretagets maskotar dansade till en reklamjingel. Den här scenen togs om många, många gånger. Ni ser mig till vänster, det är jag som räcker upp handen. TVkameran svepte in över oss och vi skulle klappa händerna och göra samma rörelser som maskotarna.  

Nästa scen spelades in med tre munkar i bakgrunden. Samma jingel och samma rörelser och många tagninger. CUT! skrek han som ansvarade för inspelningen och då var det bara att göra om samma sak igen. Jag blev trött och svettig och ville gå och bada. När jag gick in på hotellet tidigare på dagen såg jag en vattenrutschkana som såg jätte rolig ut. Jag sa vid upprepade tillfällen att jag ville bada och åka vattenrutschkana. Varken mamma eller jag hade räknat med att det skulle bli så sent och ta så lång tid. Tillslut var resigören nöjd och sa att vi var färdiga. Äntligen kunde jag gå ut till poolen och hoppa i vattnet. Det hade blivit mörkt och rutschkanan var avstängd men är man i så stort behov av att åka vattenrutschkana som jag var då så åker man i allafall.   

Aldrig förr har ett dopp i poolen varit så fantastiskt som den här gången. Om ni bara visste hur mycket jag hade längtat och hur vattnet svalkade skönt. Vilken dag va´? Spännande och lärorik, men rutschkanan var bäst! Så slutade min dag.

Kram från Carl

Av Carl - 4 december 2011 11:54

Jag är så arg och less på internet uppkopplingen nu! I flera dagar har jag försökt skriva och sätta in bilder om när jag var med i en reklamfilm men efter några min blir jag utloggad och måste logga in igen och då försvinner ALLT jag skrivit. Har försökt kopiera från Words också men då måste jag ha produktnyckeln!


Gör fler försk senare


Kram från Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards