Alla inlägg under november 2013

Av Carl - 11 november 2013 16:23

     

Som ni vet var det Farsdag i söndags och jag började morgonen med att ge pappa fika på säng. Han fick 2 smörgåsar med Kalles randiga, kaffe och frukt. Pappa vill inte ha något mer, vänligt men bestämt, nej tack. Brödet hade jag köpt på Svenska bageriet. Pappa fick presenter också. Som ni ser på bilden fick han en golf keps av märket: LoudMouth som betyder stor mun eller kanske "stor i käften", vad vet jag. Han fick även 3 strumpor och ett bälte av samma märke, det är pappas favorit golfmärke. Ni ser också en staty eller ett pris som han fick av mig, pris till bästa pappan! Dagen började riktigt bra och blev bara ännu bättre. Vi åt en god lunch, var påbygget och badade i poolen. På kvällen firade vi pappa på Catch med en fin skaldjurs platå. Jag tror pappa var riktigt nöjd, han såg både mätt och glad ut när han mumsade på glass i efterrätt. 

 

Kram från Carl


Av Carl - 10 november 2013 08:00

 

Grattis älskade pappa på Farsdag! I dag är det din dag och vi ska fira med paket, fika på säng och god middag i kväll. Tänk att jag har en så fin pappa, grattis grattis! 

Mamma passar på att säga grattis på Farsdag till min morfar också, mammas pappa ❤

 

Kram från Carl 😘

Av Carl - 9 november 2013 10:10

   

I dag åt jag lunch på Kamala Bakery. Det är första gången vi är där sedan vi kom tillbaka hit, förut var vi där var och varannan dag. Jag åt Kyckling med cashewnuts, mamma och pappa åt Paneng. Dom har den bästa Panengen vi vet men den är för stark för mig. På restaurangen träffade vi en bekant, Lord Bairon 86 år ung. Jag satte mig bredvid honom och visade min IPad. Jag visade något som han aldrig hört talas om tidigare, Mind craft. Det är ett spel som går ut på att man bygger hus mm. Väldigt intressant tycker jag. Lord Bairon lyssnade och tittade när jag visade honom. Han berättade att när han gick i skolan kämpade han med att lära sig att skriva maskin, maskinskrivning som han sa. Jag har aldrig hört talas om något sådant. Alltså lärde vi oss något nytt båda två. När vi kom hem såg vi hur en av personalen som jobbar i området paddlade ut i lilla dammen vid vårt hus och kollade om någon fisk fastnat i nätet. Det här skulle morfar se! Han som gillar fiske så mycket. 

 

kram från Carl


Av Carl - 7 november 2013 11:46

       

Nu har jag inte skrivit på ett tag. Tänk så mycket man kan ha för sig och dagarna bara går och går. Snart kommer mormor & morfar och hälsar på och sen är det jul. Nyss var det som ni vet Halloween. Jag var mycket nöjd med min utklädnad. Roligast av allt var att Luek var också ett skelett. Vi hade inte pratat med varandra om vad vi skulle klä ut oss till och ändå så blev det lika. Luek tyckte att jag såg ut som ett Ninja skelett. Arsenia var också med, hon fick en svart häxdräkt som hon tog på sig och skämdes över. Hon tycker mycket är pinsamt. Dansen gick också bra. Ni ser mig mitt på dansgolvet. Jag var inte ens nervös! 

 

Kram från Carl

Av Carl - 2 november 2013 01:39

   

Igår efter skolan gjorde vi äntligen mina favoriter: Mini pizza! Egentligen är det små pajer men jag kallar dom pizza istället. Formen som man använder har jag fått låna av Luek's mamma. Den är mycket speciell och kommer från Frankrike. Den känns som plast fast det inte är det och pajdegen kan omöjligt fastna och gå sönder när man tar upp dom. Pajen blir krispig och mjuk på samma gång. Hela 40 euro har hon betalat för den lilla formen. Peggy har förklarat hur man gör och vad som behövs. Det är busenkelt att göra mina mini pizzor och dom blir helt fantastiskt goda. Det krångliga är att hitta den rätta "sour creamen", skinkan och en färdig pajdeg som bara finns om man har tur i vissa matbutiker. Mamma åkte runt till olika butiker och letade och efter några dagar så hade vi det vi behövde. Pajen fylls med de små skinkbitarna som vi också hade köpt i stan. Igår morse värmde Arsenia något till Carlsson eftersom hon blivit tillsagd att ge honom god mat varje dag. Till vår förskräckelse såg vi att det var skinkan till pizzan som hon värmde på. Hon glömde att det var vår skinka... Det fanns ingen tid att åka till stan och köpa nytt så vi köpte bacon på lilla Tesco här i Surin istället. Det gick också bra. Så tillslut fick jag mina pizzor! Jag ville ha ALLA på bordet och jag åt så många så jag var tvungen att lägga mig på soffan och vila. 

 

Kram från Carl

Av Carl - 1 november 2013 01:17

 

Som jag skrev tidigare är det stor fest på skolan i morgon lördag. Vi ska dansa i sönderklippta T-shirts och se ut som zombes och andra läskiga typer. Jag har dessutom en skelett dräkt som Ullis tog med från Sverige. Den passar perfekt! Jag har även en sjörövar hatt, en väska för godis och lite annat. Det kommer såklart att bli varmt men det är det värt. På berget flyter det på bra men har insett att det kommer aldrig att lugna ner sig, det blir bara mer och mer. Tur är väl det för då går det åt rätt håll. På lördag ska jag ha thailektion igen. Jag ska försöka lära mig så jag kan hjälpa mamma och pappa med språket. Det är inte lätt men jag kan räkna till 10 hur lätt dom helst. 


Kram från Carl


Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards