Alla inlägg under augusti 2014

Av Carl - 13 augusti 2014 14:30

jag, Max och Kalle tar denna vecka 4 tennis lektioner 4 dagar i rad. Vi har en tränare som heter Salim. Han har jordens tålamod men kräver disciplin! Han tolererar inte bus och trams. Vi killar kämpar på hela timmen och gör vårt bästa. Max är bäst av oss men så har han tränat lite på Mallis också. Vi har lärt oss forhand och backhand, hur vi står i utgångsposition och att vi alltid ska lyssna på tränaren. Jag hänger med men jag har bestämt att jag inte ska spela tennis när jag blir stor. 

     

Första dagen på skolan gick bra men det var läskigt från början. Det kändes bättre efter ett tag. Nu känns det som den riktiga sommaren är över, det blir lite svalare och svalare för varje dag. 

Kram från Carl

Av Carl - 12 augusti 2014 08:00

Max och jag har varit på födelsedagsfest hos en kille i klassen som heter Douglas. Det var kul att träffa alla killarna innan första dagen på fritids. Vi hade roligt och busade runt i två timmar. Dom som har kalas har det oftast i två timmar, sedan är det dags att tacka för sig. 


 

Vi skulle säkert kunna leka i flera timmar till men föräldrarna verkar vara nöjda när det gått två timmar. Som jag skrev tidigare är det dags för skolan igen. Jag tycker det är spännande och var förväntansfull som bara den. Jag tittade lite på tv innan vi tog en promenad till skolan. 

 

Det känns skönt att jag träffade killarna i klassen på kalaset så att inte allt känns helt nytt. Nya fröknar, nya lokaler och några nya elever, sånt är livet. Tur att jag har Max! 

Kram från Carl

 

 


Av Carl - 11 augusti 2014 09:25

Sophie, Johan, Svea, Frank och lilla Bill har varit och hälsat på oss. Dom fick sova i båten och det var ett äventyr, sa Frank. Frank var verkligen intreserad av sjörövare och Spiderman. 

 

Frank provade min sjörövarhatt och verkade gilla den. Frank fick min Spiderman dräkt som jag vuxit ur. Trots att det var så varmt ville han ha på sig den. Dräkten är fodrad och efter ett tag var Frank röd i ansiktet av värmen och tog av sig den. Han blev mycket glad för dräkten.

 

När vi var ute och gick spanade jag som vanligt efter pinnar. Ett av mina största intressen är att samla på pinnar. Jag har haft det intresset länge nu, minst 3 år. Jag hittade den största pinnen någonsin. Trots storleken fick jag hem den tillslut. 

 

Frank tyckte också att det var en bra ide att ta hem pinnen. När det är så varmt som det är så är det alltid gott med glass. Tur att det finns glass i hamnen.

   

Vi hann med en båt tur också. Det var skönt att komma ut på vattnet där det fläktade. Jag tog med mig chips som jag bjöd på. Svea visade mig ett roligt trick, ankmunnen! Så roligt:

   

Här ser ni mig, morbror Carl och min syster dotter Svea. 

 

Det var trevligt att gänget kom och hälsade på. I dag måndag är det första dagen på fritids för Max och mig. Jag skriver om det senare. 

Ha en bra vecka allihop   

Kram från Carl


Av Carl - 8 augusti 2014 15:23

I går morse blev jag väckt tidigt för att farmor var på TV. Det var inte tidigt egentligen men jag tycker om att sova på morgonen. Jag låg i sängen och tittade och lyssnade alldeles tyst. Farmor var duktig och man kan inte tro att det var första gången som hon var med på TV. Jag lyssnade på hur Äldrekontakt ses, fikar och pratar. Det lät mycket trevligt, tyckte jag. 

   

   

 

Vädret är fortfarande så varmt men jag tycker att kvällarna känns lite kallare än förrut. Undrar hur länge det ska vara så här varmt på dagarna? I dag har vi städat för Sophie & co ska komma och hälsa på. Max och jag plockade undan allt lego i mitt rum och som tack fick vi en varsin glass. I går kväll gjorde jag ett bus. Jag satte mammas gamla mobil på alarm och väntade med spänning på att den skulle börja ringa. Inget hände för jag vet inte vad jag ställde alarm klockan på. Vid 06 i morse gick larmet! Det ringde och ringde på högsta volym. Mamma sprang upp yrvaken och undrade vad det var. Ännu roligare var mitt bus eftersom jag dessutom hade gömt mobilen och det tar en stund att lokalisera ljudet när man precis har vaknat. Tyvärr sov jag som en stock och kunde inte skratta åt mitt bus.  

 

Kram från Carl

Av Carl - 6 augusti 2014 08:34

Tänk så roligt, i morgon ska min farmor Birgit vara med på nyhetsmorgon på Tv 1. Farmor 95 år och en annan lady som är 89 år ska bli intervjuade i direktsändning. Någon gång mellan 8-10 är det dags, så slå på TV:n och var berädda. Kul!

 

Jag har varit till en liten strand där det finns en brygga som alla barn utom jag hoppade ifrån. Jag tyckte inte det såg så inbudande ut och dessutom var vattnet rätt kallt. Jag satt på en sten och samlade sjögräs istället. Sjögräset tryckte jag sedan fast på bryggans vägg och gjorde ett konstverk. 

   

Det är min kompis och granne Theo som ni ser klättrandes på stegen. Han hoppade och hoppade från bryggan så många gånger så jag tappade räkningen. Hans syster hoppade också, som jag skrev förrut så hoppade alla barnen. Vad är det som är så kul med det? Inget för mig, inte den här gången i alla fall. Jag tycker varken om höga höjder eller kallt vatten. Jag hade det så bra på min sten i stället.

 

Jag fick höra ett roligt citat som är passande om man någon gång inte skulle vara på bra humör:

 

Nu ser vi framemot att få se farmor på TV:n i morgonbitti och önskar henne lycka till

Kram från Carl

 

(PS. Jag vet inte varför vissa ord blir markerade i texten, inget jag har gjort i alla fall)

Av Carl - 3 augusti 2014 08:00

Jag har varit till stan och tittat på ALLA drakar som står efter Storgatan. Det är alla möjliga varianter på drakar. Det är olika företag som har skapat sin egen drake och barn älskar att klättra på dem

   

Draken jag hoppar ifrån är gjord av Sundsvalls hamn. Ni ser att draken har en kaptenshatt på sig. Lite senare gick vi till en restaurang och firade mormor och morfars 44-åriga bröllopsdag. Jag fick en Carbonara som jag inte alls tyckte smakade Carbonara. Mamma, mormor och morfar åt entrecote och det var en miss att jag inte valde det istället. Tur att det fanns god mat i kylen när vi kom hem. Jag fick röding stekt i smör med lite flingsalt på, sååå gott! Det vackra,varma vädret fortsätter och tydligen ska det bli ännu lite varmare.   Jag tänker på min farmor som bor i en vindslägenhet som är varmare än varmast. Sist vi var där och hälsade på var det 28 grader varmt inne hos farmor.   Som tur är har hon en liten apparat som kyler ner värmen i hennes lägenhet. Undrar just hur varmt det hade varit utan den.


I dag är det dags för mig att åka hemåt igen. Det har varit roliga dagar här. Jag har dessutom blivit en sorgsen erfarenhet rikare med tanke på att jag har varit på begravning.

Kram från Carl

Av Carl - 2 augusti 2014 18:00

Jag har varit på begravning. Min mammas, morbrors fru har tyvärr gått bort. Jag har träffat henne och hon var alltid glad och snäll. Innan vi åkte till begravningen frågade jag om hon som ska under jorden vet att jag kommer? Det är inte helt lätt att förstå det här med döden och att plötsligt finns man inte längre kvar. Mamma svarade att hon säkert vet att jag kommer. Vi var tidiga till gravkapellet så jag satt utanför och väntade en stund

 

Prästen var modern och mycket trevlig. Han hade solglasögon på sig när han kom och var glad på ett lagomt sätt. När alla hade samlats gick vi in och det var en lugn och ganska tyst stämmning i gravkapellet. Vi hade varsin ros som vi på slutet skulle lägga på kistan när vi sa hej då, sov gott eller något annat som man hade på hjärtat

 


Jag tog det lugnt och frågade mamma lite om vad som hände och lyssnade på psalmerna som spelades och sjöngs. Prästen sjöng högt och vackert. Jag förstår såklart inte riktigt det här med begravningar men det var en fin stund. Jag frågade vart man tar vägen när man dör men innan mamma svarade så sa jag att man kommer till den blå planeten. Det är vad jag tror i allafall.

 

Efter ceremonin bjöds det på prinsesstårta, kakor, kaffe och dricka.

Vila i frid   

Kram från Carl


Av Carl - 2 augusti 2014 11:32

När jag kom till mormor och morfar gav jag min nya råttfälla till morfar. Den som jag vann på barnlotteri på Gotland, om ni minns. Han tittade och undersökte den och sa att den var verkligen modern. Morfar hade aldrig sett något liknande. Jag ville visa morfar hur den funkade och morfar fick ladda fällan.

 

Morfar spände upp fällan och jag kollade så att han gjorde rätt

 

Jag petade med ett sugrör på fällan för att få den att slå igen. Dock inte över morfars fingrar såklart

   

När man väntar med spänning att att något ska slå igen med ett PANG är det lite nervöst. Fällan slog tillslut ihop och fick godkänt i vårt test. Morfar har lagt undan den på ett säkert ställe och jag tror att jag för tillfället har glömt bort den.

 

Efter råttfälle testet var det dags för lite arbete. Jag grävde en stund sedan var jag tvungen att slå ner lite spik som hade krupit upp ur träplankorna

 

Att få ordning på sandlådan gick bra med hjälp av en hammare, en borr och en morfar till hjälp. Efter dessa ansträngningar blir man lite hungrig. Tänka sig att när jag kom till matbordet stod förrätten klar, en älg carpaccio.

 

Till varmrätt fick jag röding som morfar själv har fiskat upp

 

Allt smakade fantastiskt gott men det är alltid gott med något sött efteråt. Jag fick en glass strut med jordgubbar som jag åt upp rätt fort. De jordgubbar som blev över ville jag mosa och göra jordgubbsdricka av. Det gick bra och gott var det.

   

Såhär har jag det när jag är hos min mormor och morfar, man kan verkligen inte klaga.

Kram från Carl


Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards