Alla inlägg under augusti 2010

Av Carl - 14 augusti 2010 16:53

            

Har ni sett vilken storfiskare jag är!! Titta på bilden när vi sitter i båten och drar upp en gädda, cool va? Moppa hade köpt med sig en ny plastlåda som han skulle ha all fisk i som vi skulle dra upp. Men första kvällen när vi kom fram till stugan var jag lite frusen och då fick jag ta ett bad i den plastlådan. Det blev min badbalja och vi fick ha fisken i den gamla lådan istället. Vi fick: många fina stora aborrar, två stora harrar och tolv gäddor. Vi fick även en liten öring och en liten harr men moppa tyckte dom var för små och släppte tillbaka dom. Mommo drog upp en stor gädda på första kastet precis utanför stugan. Jag blev enormt imponerad! Förutom allt fiskande har vi jobbat en hel del och ätit super god mat. Smörstekta aborrefiléer, moppas stora gravade havsöring och rökt älgskav är några av delikatesserna som serverades. Mommo och moppa har tidigare byggt en bastu som jag bastade i en kväll. Härligt att sitta i bastun och titta ut över sjön och filosofera över livet.

Vi blev bortbjudna på middag en kväll men det skriver jag om nästa gång.

Tack snälla mommo och moppa för allt!

Kram från Carl

Av Carl - 11 augusti 2010 15:51

I går kom vi fram till stugan i Jämtland och resan gick alldeles utmärkt. Stugan ligger långt in i skogen och det är det enda huset vid sjön. Det är lite si och så med elen här så jag hinner inte sätta in några bilder i dag. Pappa är livrädd om batterierna i datorn. Det är första gången jag och pappa är här och det var många år sedan mamma var här. Det är otroligt mysigt och det är finare än vad jag hade förväntat mig. Åreskutan speglar sig i fjällsjön och luften är ren och frisk. Myggor i massor men man kan inte bli sjuk av dom som man kan bli av myggorna i Thailand. I dag går pappa omkring med röjsågen och mormor klyver ved. Morfar fixar med båten och mamma springer efter mig. Alla är såååå rädda att jag ska halka på klipporna och slå mig. 

Jag skriver mer senare.

Kramar från Carl

Av Carl - 8 augusti 2010 15:59

     Roxette var i stan igår men jag var hemma och höll mormor och morfar sällskap. Mamma och pappa var däremot på plats och hade riktigt kul. Mamma blev tyvärr snuvad på sin stora kamera som hon hade släpat med sig till koncerten. Vakten stoppade mamma och sa: den där får du inte ta med dig in! En snäll kille som heter Andreas tog kameran och sprang hem med den! Tusen tack!!!  Synd att mamma inte fick med sig kameran in för då hade jag satt in många fina bilder på Roxette. Det blev inte så fina bilder på Roxette med mobilen som ni ser. På dagens bild ser ni våra vänner Nina, Johan och Andreas. Innan Roxette drog igång serverades en tre rätters middag. Efter konserten gick mamma och pappa och deras vänner vidare och ingen vet hur kvällen slutade...!     Själv var jag som sagt hemma och tog hand om mommo och moppa, det var lugnast så.

Mina föräldrar hälsar och tackar Nina och Johan för en trevlig kväll med super bra biljetter!

Kram från Carl

Av Carl - 4 augusti 2010 22:57

   Igår övertygade jag min mamma och pappa om att ta en promenad till lekparken efter vår sena middag. Vi gick till Bergafjärdens camping och till den lilla lekplats som finns där. När jag äntligen hade fått in mina föräldrar i lekparken sprang jag ifrån dom och raka vägen in i affären på campingen. Jag har varit i affären förut och vet var smågodiset finns. Jag stoppade munnen full med godis och tuggade så fort jag kunde. Killen som jobbade i affären stod bakom disken och bara tittade på mig. Mina föräldrar kom efter mig och bar ut mig från affären under vilda protester från mig. Mamma och pappa insåg att dom var lurade men vi gick i alla fall till lekparken en stund innan det var dags att gå hem och lägga sig.

På dagens bild ser ni när jag lånar en lånecykel från restaurang Galtström. Fiffig ide det där med lånecykel. Du kan cykla hur länge du vill och sedan lämna tillbaka cykeln.

Kram från Carl

Av Carl - 1 augusti 2010 18:30

 

Min mormor och morfar firar idag rubinbröllop! Det är inte illa det. Vi åkte till restaurang Galtström och och åt lax med hur mycket skagenröra som helst. Restaurangen ligger söder om Svall och vi satt ute och åt trots att det var kallt idag. Kaniner och höns gick omkring fritt och jag sa: BUUUU så fort jag såg djuren. Maten var god och miljön var lugn och lantlig. Bilden är från surströmingskivan.

Grattis mormor och morfar på er 40-åriga bröllopsdag

Kram från Carl 

Av Carl - 1 augusti 2010 17:57

    

Jag luktade bara på surströmmingen och det räckte för mig..... Jag föredrog tunna revbenspjäll istället. Nästa år ska jag göra ett nytt försök att sätta tänderna i strömmingen.

Kram från Carl  

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards