Senaste inläggen

Av Carl - 8 november 2016 12:15

 

2 timmar och 40 min innan avgång åkte vi till flygplatsen. Vi ville vara i tid och inte stressa för det har vi slutat med. Vi skulle varken shoppa eller äta på flygplatsen så vi behövde inte mer tid än såhär för att vara i tid. Men kan ni tänka er att en stor bit av vägen nära flygplatsen hade förvandlats till en sjö.... Det blev såklart stopp i trafiken och det tog tid att ta sig fram. Det låga bilarna stannade för det kom in vatten i avgasröret och det är inte bra. Tiden började rinna iväg och mamma försökte ringa till flygbolaget men det gick såklart inte att komma fram. Med tidigare erfarenheter vet vi att detta flygbolag stänger in-checkningen en timme innan avgång. Tillslut kom vi fram och sa hej då till Dong och Win. Vi skyndade in och pappa trängde sig förbi kön till första security och checkade in oss. När mamma och jag kom fram till disken hade vi 4 minuter till godo innan dom skulle stänga. Vi gick sedan raka vägen till den stora securityn där handbagage scannas. Det var super långa kö som gick sakta framåt. När vi äntligen kommer till gaten är det final call och vi går i stort sett sist ombord på flyget. Vi var inte så stressade för vi visste att vi skulle hinna.

 

Jag tog på mig pyjamasen och såg framemot att se några bra filmer. Jag har sett Gremlins 1 och 2 och Ghostbusters 1och 2. Mycket bra filmer tycker jag. Vi mellanlandade i Dhoa, jag var så trött men jag är för stor för att bli buren nu och stapplade av planet. Vi flög sedan vidare till Barcelona och där bytte vi till ett inrikes flyg och skuttade över till Palma. Vi hade enormt mycket bagage med oss och vi var lite oroliga hur det skulle gå när vi checkade in igen i Barcelona. Vi rensade och packade med oss det vi hade i garderoberna i Phuket och tog med det till Palma. Bättre att ta med det vi vill ha när vi åker till Phuket än att det hänger där och väntar. Som tur var satt det en mycket trevlig dam i in-checkningen och sa inte något om våra tunga väskor. 

 

När jag kom hem började jag skriva på min dagbok som jag skulle göra som läxa. Dong hade printat ut foton och jag skrev lite under varje foto. Jag kämpade verkligen och blev nöjd med resultatet. I går tog jag med den till skolan och jag kunde inte vänta med att visa den tills jag kom in i klassrummet. Jag visade den för vår nya rektor som varje morgon står vid entren och hälsar alla elever välkomna med namn. Hon blev glatt överaskad och började genast läsa och bläddra. Men Carl, this is like a book!! This is very very good, sa hon. Jag fick senare på dagen berätta och visa min dagbok inför klassen. Jag vill så gärna visa bild på den men något är fel på kameran / minnet i vår mobil. Jag kan inte ta en enda bild!!! Så fort det är fixat ska jag visa. Rektorn sa att hon saknat mig och sedan kom Oliver och Elliot springandes och kramade mig. Jag blev glad och det kändes riktigt bra att vara tillbaka på skolan.

 

Kram från Carl

ANNONS
Av Carl - 4 november 2016 08:45

 

Allt har ett slut och nu är det dags för oss att åka och säga hej då. Dom här dagarna har gått fort såklart men vi har hunnit med mycket. Jag har träffat min kompis Lenox både på beachen och hemma hos honom. När vi var på beachen tog jag med mig Goldie, som ni ser. Hon har lugnat ner sig och håller sig nära oss för det mesta. Förut sprang hon runt och skrämde folk. Hon gjorde aldrig något elakt eller så men många blev rädda när hon kom farandes. 

 

Självklart har jag hunnit med att äta pizza på Wine Connection också. Den är super god!

 

Till förrätt en kväll fick mamma, pappa och Dong en super god Tom kha kai soppa i en kokosnöt. Jag fick något annat för jag är inte så förtjust i soppa, inte än i alla fall men det kommer säkert med åren.

 

Mamma var och handlade en dag och kom hem med bilen full av grejer. Hon hade köpt både det ena och det tredje i en blandad kompott. 

 

Jag har varit arg för att Goldie inte haft någon säng att sova i. Nu var det dags att köpa en fin säng till henne och det gjorde jag. Trots att hon är lite som en pojkflicka så tycker jag att rosa passar henne, hon är faktist en tjej, en tuff tjej.

 

Det var dags att byta ut hennes halsband också. Vad passar bättre än ett polis halsband till vår vakt! Hoppas ingen tar det av henne nu. 

 

Tills vi ses nästa gång så önskar jag alla en bra tid framöver och jag ser så mycket framemot att ses igen snart. 

Kram från Carl      ANNONS
Av Carl - 1 november 2016 16:14

 

Jag har varit till min gamla skola och hälsat på. Christin och James blev så glada att se mig igen. Dagen till ära var det självaste halloween och alla var utklädda. Jag fick en öronlapp av mamma som blinkade när man tryckte på den och det var ett sjörövarmärke på den. Jag tyckte den var så töntig, inget för mig. Jag vägrade ta på mig den och var hellre inte utklädd. Det var så roligt att hälsa på och jag kände igen allt. Tyvärr var det bara små barn kvar på skolan, ingen jag kände. Jag matade ödlan som vuxit och blivit mycket större. Han är alltid hungrig och äter tills man slutar mata honom. När han kom till skolan var han rätt liten men nu är han stor och det har vuxit ut ett horn i pannan på honom. Christin och James ville släppa ut honom så han blev fri men när dom googlade läste dom att han antagligen inte kommer klara sig i det fria här för han är inte anpassad att leva här. Det finns jätte stora ödlor in lilla sjön bakom skolan och dom skulle äta upp honom i ett nafs. Anledningen att ödlan hamnade på skolan var att en familj som köpt honom inte ville ha honom kvar längre. Skolan tog emot honom och byggde en stor bur till honom och tar hand om honom. Synd att han inte fick ett liv i det vilda där han hör hemma.

 

Hans mun är vass och snabb. Han har inga huggtänder men munnen är rakbladsvass. Hans klor är långa och vassa och svansen kan han piska till med. Men om han skulle möta någon av de läskiga stora ödlorna som bor här på ön så är han chanslös. Bäst för honom att bo kvar i stora buren och äta gott.

 

På kvällen åt vi middag på La Carbonara och Valentina blev så glad. Jag gav min ögonlapp till hennes dotter Mathilda, som ni ser blev hon överlycklig! Hennes morfar sitter bredvid och är till stor hjälp. Franchesco, pappan jobbar i Doha nu och Valentina jobbar här. Jag beställde en spagetti Carbonara och åt upp den på 3 sekunder. Så god var den! Livet rullar på här och jag trivs. Mamma har precis beställt en ny soffgrupp till en av villorna och jag har varit till kid ś cluben på Swiss hotell. Det var helt ok och ganska kul men inte lika roligt som när Loek och jag var där.

Kram från Carl 

Av Carl - 25 oktober 2016 08:00

 


Vi tog våra väskor och gick till nästa hem. Win och 2 tjejer mötte oss med en fin drink, blommor och en stor bukett till mamma. Alla var lika glada att se oss här. Na och tjejerna höll sig i personal avdelningen och jag sprang dit och hälsade på dem. Gissa om dom blev glada att se oss. Vi hade tagit med en av Carlsons leksaker som luktade Carlson och gav den till Goldie. Hon blev mäkta stolt av sin present och luktade på den länge och vägrade släppa den . När Na skojade och tog den av Goldie blev hon inte glad. Det var en dyrbar present som hon ville ha för sig själv. I morgon ska Goldie och Naś lilla hund Ninja till doktorn. Goldie ska bara få medicin för fästingar men Ninja mår inte så bra, hon har väldigt ont i magen. Vi vill gärna ta med Goldie hem men hon har ett bra liv här och jagar bort andra hundar och håller bra koll på vad som händer. Pappa gillar henne skarpt men kanske är det bökigt att flytta henne. Hon kommer och går som hon vill genom bakdörren och får mat och blir duschad. Tål att tänka på

 

Måste bara visa en bild på den fula fisken jag åt i Barcelona, Monkfish. Trodde ni att den var så ful? Den är väl värd att prova om ni törs. Självklart var den tillagad och såg mer aptitlig ut på tallriken.

 

Kram från Carl

Av Carl - 23 oktober 2016 13:16

 

Här ser ni mig och pappa i Barcelona. Vi tog en taxi från flygplatsen in till stan och åt lunch. Vi åt något helt fantastiskt gott, nämligen Monkfish. Det är en helt otrolig ful fisk men som smakar gudomligt gott. Det är första gången vi äter det men inte sista gången. Det smakar som en blandning mellan fisk och hummer. Efter lunchen var det dags att flyga vidare till Doah och sedan till Phuket

 

När vi äntligen kom hem / fram fick jag det jag längtat så innerligt efter, nämligen Chicken and sticky rice. Jag är så glad att vara tillbaka och trivs som fisken i vattnet 

 

Jag och Was hängde i bion och spelade och sedan gick jag till gymet och tränade lite

 

I dag hade mamma beställt massage och efter henne fick jag en fantastisk fotmassage. Jag blev så avslappnad och njöt som bara den. Det regnade lite och det var inte så varmt som det vanligtvis brukar vara. Alla är så glada att se oss och jag har bestämt mig för att stanna här. 😆(Jag vet att det inte blir så men jag säger så i alla fall)

Kram från Carl 

Av Carl - 14 oktober 2016 08:30

 

Ibland när en tjej i klassen fyller år bjuder dom bara tjejerna och killarna bjuder ibland bara killarna. Min nya klasskompis Amilia från Tyskland bjöd hela klassen. Amilia fyllde 9 år och varför hon inte går i klassen över mig vet jag inte. Vi tror att man går efter när på året man är född och inte som vi gör 31/12. Amilia har gått på internationell skola i Tyskland och kan engelska. Jag trodde inte det första dagarna för hon sa inget, jag tänkte att hon bara kunde prata tyska. Allt ligger alltid så nära här på Mallorca. Det tar nästan jämt max 15 min att köra någonstanns. Ni kan se på kartan var jag var på kalas, det var hemma hos dom. 

 

 

Jag, Oliver och Noel hade redan fikat klart när mamma tog den här bilden. Vi fick massor med kakor, tårta och godis. 

 

Efter fikat var det dags för alla barns favorti: PINATA!!! Födelsedagsbarnet slår med en käpp på Pinatan tills den går sönder och massor med godis ramlar ut och vi roffar åt oss så mycket vi kan.

 

Oliver och Noel missade detta men vi fick dela med oss när dom kom tillbaka. Vi hade tur med vädret och vi sprang och sprang hela eftermiddagen på tomten. Senare på dagen fick vi mat och sedan var det dags att åka hem. Kalaset började kl 14 och vi kom inte hem förrän 19.30 Vi stannade till på Thai restaurangen och hämtade lite mat. Pappa satt hemma och hade sååå tråkigt. Han var också bjuden och jag är säker på att han hade haft trevligt om han hängt med. Jag tycker det är otroligt roligt att gå på kalas!   

 

Kram från Carl
Av Carl - 12 oktober 2016 15:23

 

Mormor & morfar var här i en vecka och dom bodde på hotell. Hotellet låg mellan vårt hem och min skola. Inga barn var tillåtna där, endast vuxna (jag hälsade på i alla fall) Dom reste hit tillsammans med sina vänner Aja & Nisse. Det var en bra ide för då hade dom sällskap när jag var på skolan. Mormor och morfar följde med på min simmning och mötte mig i hamnen efter min segling. Dom tycker att jag har mycket för mig och det har jag. "Den som har mycket att göra får något gjort" 

 

När jag var i skolan tog mamma med sig mormor & morfar till den stora marknaden där dom handlade mat till middagen och åt lunch. På kvällen bjöd vi hem Aja & Nisse på bbq kväll.

 

Här är vi, hela gänget på en restaurang som heter Monkey. Han som äger restaurangen visade nya köttbitar som han var stolt över. Han har mycket importetat kött men nu har han sattsat på bra kött från Spanien också. Jag beställde pizza för jag vet att den här restaurangen har goda pizzor och jag var inte sugen på kött. Alla andra beställde kött som man själv grillar på en het stekhäll. Jag hade planer på saker jag ville göra under den här veckan men tiden räcker liksom inte till alltid. Nästa gång dom kommer vill jag absolut åka häst och vagn i stan och besöka katedralen (igen) 

Det var väldigt trevligt att ni kom och hälsade på. Tack för kakorna och den snygga och coola playstation kontrollen. Kakorna är snart slut men kontrollen kommer jag att använda mycket.

Kram från CarlAv Carl - 6 oktober 2016 08:00

 

Här ser ni mig, min golfgrupp och min tränare. Vi spelade för första gången på en bana som heter Son Muntanere. Det är verkligen vackert där! Vi var väldigt trötta för det blev så sent kvällen innan men lite frisk luft kan göra den tröttaste lite piggare. Min mormor och morfar hade precis kommit hit och dom hängde också med. Dom hade landat tidigt på morgonen och var också trötta. Jag gick på golfkurs och sedan åt vi lunch på golfrestaurangen. 

 

Här vill jag visa några bilder från min skola. Vi har fått en ny rektor som heter Miss Miller. Hon är inte som Mrs Stone som var vår förra rektor. Miss Miller har ibland yoga med oss på vår sport timme. Det gillar de flesta av oss. Ni ser även mig och Oliver med den nya svenska killen i klassen som heter Noel.

 

Min mormor och morfar har det bra här. Dom solar på dagarna (mormor ligger i skuggan) och äter middag med oss på kvällarna. Dom har hängt med till min simträning och dom tyckte att jag simmade så bra. Träning ger färdighet! Min pappa frågade mig när vi alla satt i bilen var jag helst skulle vilja bo om jag fick välja mellan Stockholm, Mallorrca och Phuket. Jag svarade att jag skulle vilja ta det bästa av varje ställe och bo där. Från Phuket skulle jag ta villan, Goldie, Na och mina spel. Från Mallorca tar jag vädret, Oliver och skolan. Från sverige tar jag mormor, mormors bondkakor och svensk mjölk! 

Kram från Carl
Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carl i Surin med Blogkeen
Följ Carl i Surin med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se