Senaste inläggen

Av Carl - 18 juli 2016 11:15

 

Jag älskar Rindö och mina somrar här men tyvärr har allt ett slut. Nu har jag lämnat mitt Rindö men nästa sommar ska vi bo några nätter på ett BED & BREAKFAST i hamnen. Jag har haft jätte roligt här men allt ändras och ibland till det bättre. Många fina minnen tar jag med mig i alla fall. Den här ormen hittade jag och Max under en ek. Vi trodde först att den sov men när den inte rört sig på hela dagen förstod vi att den vad död. 

 

Konstigt mog hade den bitit sig själv, undrar varför. Jag vet inte så mycket om ormar men att bita sig själv verkar konstigt. På Phuket finns många läskiga ormar och jag skulle ALDRIG peta på en orm där, död eller levande. Jag har fått lära mig tidigt att sakta vända om och gå om jag ser en orm där. Denna orm la jag på en fin plats som en slags grav där den fick vila i frid, amen

 

Jag har bjudit Max på pappas pankakor. Max hade aldrig ätit pannkokor med Nutella förut och det tyckte han var super gott! Jag gillar inte vispgrädde men om man blandar Nutella  med lite vispgrädde så går det bra. Pappa frågade Max om detta var de godaste pannkakor han ätit. Max svarade att de var näst godast, hans pappa gör godare. Om någon frågar mig kommer jag att svara samma, att min pappa gör de godaste pannkakorna. Jag har som jag skrev tidigare nyss börjat gillat pannkakor. Jag beställde pannkokor igen på hamnrestaurangen här i hamnen. Jag blev INTE nöjd, kan ni tänka er att kocken stekt dem bara på ena sidan! Det gick inte att äta! Fy 17, det var inte fint. Förra gången var dom mycket godare. Jag har blivit lite av en pannkaksexpert nu.

 

Jag har varit en sväng till stan och firat Jacobs födelsedag. Jacob hade picknick i Humlan. Han och Melina bjöd på pasta sallad, dricka och tårtor. Det finns en lekpark i närheten som jag lekte i ett tag och sprang runt. Det var en kille i femårs åldern med på kalaset som jag lekte med ett tag.

 

Vi har sett reklam för den här härliga kudden. Det såg så lätt ut att blås upp den men i verkligheten var det inte så lätt. Jag kände mig som en varmkorv eller hot dog som jag sa. 

 

Både Max och Ted är så förtjusta i Carlson. Carlson gillar dem också fast han föredrar vuxna. Carlson är en tålmodig och snäll hund.

 

Ted har gått ut med Carlson så många gånger. Dom har sprungit runt på gräsmattan och busat

 

Tyvärr var det tillslut dags att säga hej då till Mimmi & Roger, Max & Ted. Det var inte roligt.

 

Det är jobbigt att vara ledsen och att säga hej då till en bästa vänn är tungt.

 

Anna, en granne körde dem till Arlanda och jag stod själv kvar på parkeringen med en klump i magen.

 

Som tur är kom mormor och morfar och vips kändes det bättre. Vi blev bjudna på fin middag hos fasterfaster


 

Äntligen fick jag träffa Zeb, vilken rolig och vild liten kille. Carlson tyckte kanske inte att det var så kul, Carlson morrade och ville visa vem som bestämde. 

 

I bilen hoppade Zeb på mig och slickade mig mig i ansiktet. Han är glad precis hela tiden

 

Vi åt lunch en dag på restaurangen vid färjan, jag och mormor åt pizza även Zeb fick smaka men Carlson tyckte inte att pizza var gott. Carlson är lite finare av sig, han är en Royal Chiwawa.


  

 

Vi packade släpet fullt och drog iväg norrut. Det blev en lång resa, vi stannade flera gånger efter vägen och morfar körde inte fort med tanke på släpet

 

Nu är jag i Berga och har det bra. Jag ringde till mamma och sa att jag fått en bok av faster Margareta som jag gillar. Jag har träffat mina kompisar som bor granne med oss och badat i spa:t. Det går verkligen ingen nöd på mig

Kram från carl

ANNONS
Av Carl - 13 juli 2016 12:23

 

Dagarna går så fort och vi försöker sälja möbler och packa i ett enda virr var. Vi hälsade på farmor och jag hittade på lite olika saker att göra hos henne. Vi mätte oss och nästa sommar tror jag att jag är minst lika lång som henne, vi får väl se.

 

Jag gillar farmors lampa med förstoringsglas. det finns så mycket att undersörka hos henne. Jag fingrar på det mesta men än så länga har jag inte haft sönder något.

 

Farmor har en träpinne som man ska rulla under fötterna för bättre cirkulation. Det provade jag och konstaterade att det fungerar bra.

 

Jag tränade med farmors hantlar, lyfte dem upp, ner, upp, ner....

 

Vi tog några roliga foton också. Det ser ut som att jag har ljusläckaren på huvudet! Fast det är bara en synvilla för det är mamma som håller den i handen och jag står långt bak.

 

Nu ser det ut som jag har en stor stor ljusläckare på mitt huvud, precis som en hatt. Himla roligt, tycker jag! Carlson var också med, det är första gången farmor träffar Carlson personligen. Farmor tyckte att Carlson var jätte fin, dock lite smal. Förhoppningsvis äter han upp sig i sommar. Vetrinären säger att han är perfekt för mer fett på kroppen behövs inte men jag tycker också att han är i smalaste laget. Farmor var fin som vanligt och bjöd mig på vaniljglass som hon köpt speciellt till mig och mjölk. Hon minns att jag gillar vanilj jätte mycket. Nu ska vi fortsätta röja på här hemma

Kram från Carl


ANNONS
Av Carl - 8 juli 2016 14:15

 

Jag, Carlson och mamma har varit till faster faster och Gunnar och hälsat på. Det första jag gjorde var att lägga mig i hamocken och vila lite. Det är så skönt att ligga i skuggan och gunga, frisk luft och lugn och ro. Carlson tyckte också om det.

 

Gunnar var lite frusen och ville sitta i solen. Trots att jag är mycket solvan så tyckte jag att det var lite varmt, kanske för att jag spriger runt så mycket mer än Gunnar. Anita minns att jag gillar kyckling och ris så det hade hon lagat till mig. Det fanns även revbenspjäll som jag provade. Mums, jag ville bara ha revbenspjällen! Till efterätt blev det rabarberpaj och vaniljglass. Jag trodde inte att jag skulle gilla rabarberpajen men ibland har man fel. Pajen var täckt av ett "knäcktäcke" som var sött och gott. Vi vill gärna ha receptet! 

 

Vi gick till huset där Git bodde förut, jag ville gunga och kolla runt. Git brukade alltid stå utanför sitt hus och prata med mig när jag hälsade på, men inte nu längre. Git blev 101 1/2 år, nu är hon i himlen. 

   

Anita prov gungade innan mig för man vet aldrig om en gunga verkligen håller år från år. Gungan höll i år också.

 

Jag klättrade upp och ner för lilla berget några gånger sedan satt jag mig ner och funderade och vila lite. 

 

Tänk att det fanns smultron att plocka! Så somrigt och gott!

 

Smultron kommer alltid vara min favorit!

 

   

Jag gillar blommor också, speciellt blommor som luktar gott

 

och den här blommar luktade fantastiskt gott

 

Jag ville så gärna ta med en hem men det fick jag inte för mamma. Vi skulle handla på hemvägen och med tanke på värmen så skulle blomman inte vara så fin när vi väl kom hem igen. 

 

Självklart gick vi till stranden och badade. Vi tittade på fiskar och på ankor med ankungar. En del killar jagade ankorna och dom sprang allt vad småbenen klarade till vattnet där dom snabbt simmade ut en bit.

 

Det var en rolig utflykt och avbrott i vårt packande och säljande av möbler. Vi har hunnit hälsa på farmor också men det skriver jag om en annan gång

Kram från Carl

Av Carl - 2 juli 2016 11:38

 

Det är himla roligt på Rindö när alla grannar är hemma och vill busa runt. Det har hänt en hel del sedan vi var hemma förra gången. Några radhus har byggts upp bredvid oss och en restaurang har precis öppnat i hamnen.

 

Vi gick till restaurangen på öppningskvällen och åt middag. 

 

Jag har aldrig gillat pannkakor men nu beställde jag det och det var så gott! Jag åt upp alla pannkakor, sylten och glassen. I och för sig var jag jätte hungrig för maten kom så sent till oss barn för kocken hade glömt bort oss. Jag ska prova pannkakor igen snart och kanske blir det en ny favorit för mig.

 

Mamma och pappa åt fisk och skaldjursgryta och den var också god. De som beställde pytt i panna fick den serverad i en liten stekpanna!

 

Carlson har fått många nya vänner här, bl.a Ted som gillar honom väldigt mycket. Carlson gillar Ted också men kanske är det inte lika ömsesidigt. 

 

Jag har hunnit träffa Max, Melina och Jacob också. Med dom var en kille som heter Florian, det är Jamal och Helenas son. Vi hade riktigt bus kul tillsammans. Vi gjorde snöbollar av pappershanddukar som vi blötte i vatten och kramade ihop. När Max skulle gå på toa anföll vi honom och kastade bollarna på honom. Det tyckte inte personalen var lika roligt och vi fick städa upp efter oss. I början av veckan ska vi träffa farmor och fasterfaster hade vi tänkt. 

Kram från Carl

Av Carl - 2 juli 2016 11:00

 

Resan från Mallorca till Stockholm gick jätte bra. Kanske inte Carlson håller riktigt med om det, han satt i sin väska på golvet hela resan. Han är en snäll och tålmodig hund så han klagade inte men man ser på hans ögon att han inte är riktigt nöjd med situationen.


 

Han ville så gärna sitta i mitt knä men det är inte tillåtet på flyget

 

På Arlanda köpte vi lite mat från Max och hämtade hyrbilen

 

Tur att det var ganska varmt och så skönt att inte landa efter en långflygning. Vi hade ingen jetlag och var pigga. På Rindö har vi rätt mycket att ta tag i nu i och med försäljningen. Mormor och morfar kommer snart och då ska vi göra några utflykter. Dom ska ta med sin lilla hund och det blir spännande att se Carlson och Zeb tillsammans. 

Kram från Carl

Av Carl - 27 juni 2016 11:07

 

Nu slår jag alla mina party rekord! Fyra partyn i rad, de ni! Vi började i fredags men en midsommar fest hos mina kompisar Philip och Vincent. Det bjöds på massor med god mat som ni ser. Det går att köpa mycket svenskt här för vi har både Ikea och Brittvid som säljer go'saker från Sverige. Det blev inte fler foton från midsommarafton. Alla var fint klädda i vitt och hade blommor i håret🌸

 

På midsommar dagen var vi bjudna till ett par tvillingar som går i klassen över mig. Dom bor i Selva och det tog ett tag att köra dit men det var det värt! Dom hade hyrt in en vatten slide som var super kul att åka i! Pappa stodbredvid och försökte få oss att åka en och en så ingen skulle göra sig illa. 

     

Det var ett otroligt vackert ställe med utsikt över bergen och citron träd på gården. Gården var byggd någon gång på 1700 talet. 

 

Det fanns en vatten brunn på tomten som fortfarande fungerade. Familjen bjöd på massor med mat, dricka och tårtor. 

 

Alla fick en "goody bag" när det var dags att åka hem. I min påse fanns godis och ett par glasögon. 

 

Nästa dag var det dags för Tindras party. Det var bara mammor som skulle till partyt så pappa hoppade över den här gången. Mamma och jag hämtade upp min bästis Daniella och hennes mamma. 

 

Vi åkte till ett nytt ställe som heter Palma Jump. Det var så coolt!!! Vi fick först se en video om vad man får göra och inte göra sedan var det dags att börja hoppa. Instruktörer hjälpte oss och vi fick göra volter och hoppa högt. 

 

Så här varm och svettig blir man efter att ha hoppat! Jag kan varmt rekommendera detta ställe för det var super kul! Jag ville INTE gå hem. 

 

Jag och Linea hade köpt en present tillsammans. Tindra fick en fin strandväska, handduk och solglasögon från Disney. På bilden försöker jag se lite tuff ut men det funkade inte riktigt för Linena frågade om jag hade ont i huvudet..,😁 I kväll efter skolan har Vincent sitt party. Han ska ha ett beach party på Cala Major stranden. 

Kram från Carl 


  


Av Carl - 20 juni 2016 12:46

 

Jag har länge velat bli hämtad lite tidigare från skolan än 15.45 när vi egentligen slutar. Några av mina klasskompisar har ibland blivit det och det verkar så speciellt tycker jag. Så en dag blev jag också hämtad innan skoldagen var slut och vi åkte till in till Palma. Först gick vi till Zara och tittade på kläder. Det var roligast att kolla i spegeln i provhytten för plötsligt stod där ett helt gäng med Carl framför mig. Jag hittade ett par coola skor men dom fanns inte i st 36 så jag beställde dem online istället. 

 


Nästa stopp blev hos frisören. Jag klippte mig inte lika kort som förra gången för det är rätt fint att ha en lite längre frisyr. Jag sitter alltid helt still och väntar tålmodigt på att det ska bli färdigt. Jag blev nöjd med min klippning och vi gick vidare till en sportaffär. Vi skulle absolut inte köpa det jag köpte. Jag hittade en super häftig snorkel mask som jag bara måste ha!! Upp till två timmar kan man snorkla utan att det blir imma på glaset.

 

Efter sportaffären satte vi oss och beställde massor med glass. Jag kunde bara inte låta bli att ta fram och ta på mig snorkelmasken....


 


Mamma sa att jag kanske kunde ta av mig masken för ALLA som gick förbi och som satt bredvid oss tittade väldigt fundersamt på mig. Dom undrade nog vad den där killen hade på sig. Mamma sa att dom kanske tror att du inte tål avgaser eller har en andningsmaskin på dig, jag satt helt allvarligt och lät dom fundera. Jag tog INTE av mig masken förrän min fina glass kom.

 


Jag beställde som vanligt vanilj, varför ändra något som är bäst? Min frisyr blev väldigt tilltufsad av snorkelmasken.

 

Lite senare gjorde vi ett stopp på Mc Donalds och jag beställde samma som jag alltid beställer: Happy meal med Chicken Nuggets och en extra fiskhamburgare. Tänk att jag fick ketchup på min fisk!!!!! Det smakade inte som vanligt men gick ner i alla fall.


 


En stackars duva som tappat två tår fick lite av min mat. Vanligen brukar jag inte mata duvor för dom flaxar runt och är överallt men det var något extra med den här stackarn. Pappa kom och påvägen till garaget stannade vi till i en djuraffär och tittade bland annat på en Kakadua. 


 

Kakaduan var jätte busig och bet hon som jobbade i affären och skrev allt vad den orkade. Jag såg en annan jätte fin fågel som var blå och tyst som jag gillade mer. Vi köpte ingen fågel utan gick till bilen och susade iväg till en stor möbel butik som hade premiär. 


Det fanns enormt många möbler, tavlor och mattor att titta på. Butiken heter Kare och hit har vi inte gått för sista gången. 


 

Dom bjöd på tilltugg och dricka. Jag drack två fanta och åt massor med små goda köttbitar.


 

Ett band spelade och jag tyckte dom var riktigt bra. Det var dock bara jag som dansade... 


 

Vi satte oss inne i butiken ett tag och vilade benen. Jag har länge letat efter en blå fåtölj till mitt rum utan framgång, vi hittade en fåtölj för någon vecka sedan men den var alldeles för dyr för att stå i ett barnrum. Tänk vilken tur att vi åkte till denna invigning för här hittade vi en så fin saccosäck som fanns i mörkblått! Den slog vi till på och begav oss hemåt.


 

Jag villa absolut bära den själv eftersom det var min. När vi lämnade partyt dansade gästerna och stämningen var på topp! Jag skulle upp på skolan nästa dag och det var redan ganska sent. Tänk vilken dag jag haft! 

Kram från Carl 

Av Carl - 18 juni 2016 10:35

 

På min skola tycker dom det är viktigt med uppträdanden och att visa vad vi lärt oss. Vi har nu haft två framträdanden nu som vi övat på mycket. Det första handlade om vad vi läst om i skolan. Vi pratade om en författare som vi läst om: Roald Dahl. Han var från Norge och dog 1990. 

 

Jag fick prata betydligt mer denna gång än vad jag gjort tidigare. Det var nervöst men otroligt skönt efteråt när det var över. 

 

Vårt nästa framträdande var en sommar show. Vi klädde oss i sommarkläder och killarna skulle ha sommar hatt. Varje klass får framföra det vi övat och tränat på och på slutet sjöng vi tillsammans. Vi spelade även flöjt. Alla applåderade jätte mycket och vi fick så mycket beröm för vad vi åstadkommit. 

 

Här är jag med min klasskompis Tindra och hennes lilla syrra. Ni ser även deras halvbror som hälsar på från Sverige. 

 

Jag var lättad och glad när jag äntligen fick sätta mig hos mina föräldrar. Jag var nöjd med vårt framträdande och nu känns det som sommarlovet i alla fall nästan har börjat. Vi slutar den 28/6 men alla måsten på skolan är avklarade nu. Vi kommer att få ett betyg eller bedömning,  jag tror inte jag får jätte bra betyg i matte. Det spelar ingen roll för jag trivs och har lärt mig massor dessutom har jag fått många fina vänner. I dag ska jag bara ta det lugnt och simträna en timme. Kanske åker vi till den stora marknaden i stan och köper något gott! 

Kram från Carl 

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carl i Surin med Blogkeen
Följ Carl i Surin med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se