Alla inlägg under maj 2014

Av Carl - 13 maj 2014 13:43

idag är det Buddas födelsedag. Många kontor höll stängt idag, det är som vi säger i Sverige en röd dag idag. Min skola var öppen som vanligt men andra skolor höll stängt. Kanske bliv det en miss när schemat gjordes. 

 

I dag får ni en fin Budda bild att titta på. Jag tycker den är fin i allafall. Jag var upp på bygget en sväng och där var det full fart. Många hade valt att inte vara lediga och spikade på som vanligt. Jag tog en närmare titt på fiskdammen. Där ska vi ha stora karp fiskar. Mone som gör ritningarna efter pappas önskemål blev glad när vi sa att vi ville ha fiskar. Han är lite tokig i karpfiskar och skickar bilder på olika varianter och färger. 

 

Det kommer bli en jätte fin fiskdamm. Na sitter där nere i hatt och lila tröja. Jag tror dom stänger ute värmen och myggen. Vi måste hålla oss i skuggan för att inte få solsting. Snart blir det ändring på det. Vi har bokat hemresan och landar på eftermiddagen på min födelsedag. Den här säsongen har gått rekord fort. 

Kram från Carl 

ANNONS
Av Carl - 12 maj 2014 11:23

Jag har varit hos tandläkaren, igen. Jag fick ont i en tand och när mamma tog en titt så sa hon att det inte såg så bra ut. Vi åkte till kliniken där mamma går en gång om år. Trots den fina nya utrustningen och proffsig personal så kunde dom inte göra något. Dom hänvisade till en barnspecialist i stan. Vi körde med gps och jag läste kartan som personalen på första stället hade ritat till oss. Vi lyckades hitta stället och gick in. Den såkallade barnspecialisten var inte så trevlig. Han tittade på tanden och konstaterade precis som första stället att karies har krupit in under min fyllning. Om endast några veckor skulle det ha gått ner i nerverna eller roten, minns inte vad han sa. Det enda att göra var att dra ut tanden! Han pratade om "space filler" som ska sättas in runt de 2 tänder som är framför och bakom den utdragna tanden. Detta skulle ta ett tag att tillverka så vi bestämde att bara dra ut tanden och fortsätta behandlingen i Sverige. 

 

Jag fick bedövningsprutor och fick vänta i väntrummet. När det var dags att dra ut tanden stack han mig med något spetsigt i tandköttet för att försäkra sig om att bedövningen tagit. Aj!! Skrek jag. Det gjorde ont! Jag fick några fler sprutor och sedan satte han igång. Jag skrek och tårarna kom. Mamma frågade om det gjorde ont eller om det var som tandläkaren sa, att det bara var obehagligt. Ont!!! Skrek jag. Mamma frågade då varför inte bedövningen tagit? Det brukar väl inte kännas något när man fått bedövning? Då surnar tandläkaren till och tar av sig sina plasthandskar och säger att det är väl bäst att ni fortsätter i Sverige!! Jag hade fått många sprutor, blöder i munnen och han har redan påbörjat att dra ut tanden. Mamma frågade då om han brukar avsluta "operationen" när han kommit så långt? Mammy is worried, better continue in Sweden säger han då. Men stopp nu, du får väl avsluta det du påbörjat. Jag var fast besluten att dra ut eländet så jag slapp ha ont. Mamma hade sagt att så fort tanden är ute kommer det kännas bättre. Tandläkaren tog på sig nya handskar och drog ut tanden. 

 

Vi sa inte direkt tack till tandläkaren. Inte heller att vi ses nästa gång. Aldrig mer att vi går dit! Fy, vilken opedagogisk fjant! Nu har jag tid i Vaxholm och fortsätter där. Jag hade inte ont på kvällen och mår lika bra som vanligt. 

Kram från Carl

 

ANNONS
Av Carl - 8 maj 2014 07:00

Människor kommer och människor går i våra liv. Arsenia har varit hos oss bra länge men nu har vi gått skilda vägar åt. Man kan säga att det körde ihop sig lite och efter en tid insåg alla att det var bäst av avsluta. I dag får ni se de sista bilderna på mig och RC som hon också kallas. Vi matar fiskarna med gamal hund mat. 

   

Det finns massor med fisk i dammen. Jag brukar ofta se en stor, tjock röd fisk simma nära kanten. Det måste vara någon som släppt ut en akvarie fisk som vuxit enormt. Som tur är ser vi inte längre de stora hemska jätte ödlorna. Vi berättade för de som äger huset att vi tyckte dom var obehagliga. Speciellt när en av dom låg vid poolen i flera timmar. Troligtvis har dom fångats och flyttats på. Nu när RC inte längre är hos oss har det här gänget kommit. Känner ni igen dom?

 

Ja, helt rätt. Det är Na och hennes tvillingtjejer. Visst har dom blivit stora? Dom är jätte kul att leka med, trots att det är tjejer. Na är en duktig tjej. Pappa säger att hon är klart bästa tjejen på bygget och behövs där. Det är inte lätt när man behövs på två ställen samtidigt. Ja, så kan det bli ibland. Nu är det som ni vet maj månad och jag väntar och väntar på min födelsedag. Den 17/5 ska Loke och jag fira tillsammans. Vi har bjudit med våra vänner till Phang city. Där ska vi besöka en park med bl.a lama djur. 

Kram från Carl

Av Carl - 5 maj 2014 09:44

Carlsson blev sjuk i dag. Han kräktes och bajsade i Luckys säng. Vi ringde doktorn och berättade vad som hänt. Carlsson dreglade och såg mycket sjuk ut. Doktorn sa att han fått i sig en lite mängd gift. Carlsson fick sprutor och kol att dricka. Han kräktes i bilen hem men nu ser han piggare ut igen. Fy, sjutton för gift! I dag får ni se fina bilder som vi tog i villan. 

   

Carlsson hälsade på Pi But's hund Tiger. Tiger är lite rädd för oss så han gömde sig i garaget. Tiger är snäll mot både Lucky och Carlsson. Det är tur eftersom dom kommer att ses mycket i sommar. 

 

Kram från Carl

 

Av Carl - 2 maj 2014 16:15

Jag har varit var på kid´s bazaar med Tom och hans storebror Max. Bazaaren hölls på en skola som heter QSI och ligger i stan. Vi stannade till vid ett bord där barn fick göra en egen leksak. Av bara papper och en tråd kunde man göra en snurra. Jag satte mig ner och började måla pappersringarna som skulle bli själva snurran. På ena sidan målade jag svenska flaggan och på den andra sidan använde jag många vackra färger. Jag tog god tid på mig och klockan gick. När jag äntligen var färdig kom Tom och Max, dom hade redan kollat runt bland de andra utställarna medans jag fortfarande satt kvar vid första bordet. Det sista som skulle göras nu var att kontrollera så att snurran verkligen fungerade.

 

Tack och lov snurrade den perfekt! Jag tog min nya leksak med mig och skulle gå runt lite snabbt och titta på resten av utställningen. Det första jag såg var en kakadua som var sååå fin. Jag fick både mata och klappa fågeln. Pappa har för länge sedan sagt att vi ska ha en pappegoja i villan när den blir klar. Vårt intresse för pappegojor väcktes när vi var på kryssning i somras. Vi var i Dubrovnik och där träffade vi en kille som hade ett helt gäng vackra pappegojor. Vår villa kommer bli rätt stor så vår pappegoja kommer inte att störa eventuella vänner som inte gillar tex kakaduor.

 

Nog om detta. Tom och Max var sedan länge färdiga och satt i skuggan och väntade. Jag gick vidare och fick syn på en liten, liten röd segelbåt. Jag satte mig i båten och där blev jag sittandes, länge. Mitt i stekande solen satt jag och svetten rann. Jag ville inte gå därifrån. Min mamma kallar mig för Alfons Åberg ibland. Vi fick en bok av faster faster som heter: Raska på Alfons Åberg. Jag har gjort om namnet till: Raskapåpolos! Så fort mamma eller pappa säger åt mig att skynda mig säger jag: RASKAPÅPOLOS!! Jag kan INTE skynda mig. Helt omöjligt. När jag äntligen klev ur den lilla, lilla röda segelbåten satte vi oss och tittade på en boxningsuppvisning. Det var kul att se hur snabb dom var! 

 

Vi satt i skuggan och tittade. Kan ni tänka er att det var min gamla fröken Amy från P.I.A skolan som öppnat ett boxningställe med gym. Hon blev glad när hon såg mig och sa att jag var välkommen till hennes gym. När uppvisningen var slut gick jag sakta, sakta till bilen och vi åkte hem. Jag ser ingen anledning till att skynda på. RASKAPÅPOLOS tar det lugnt.

Kram från Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carl i Surin med Blogkeen
Följ Carl i Surin med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se