Alla inlägg under maj 2009

Av Carl - 14 maj 2009 17:18

Nu är det så här att jag var i akut behov av ett par skor. Som ni vet ska jag snart åka hem till Sverige och jag vill inte landa på Arlanda barfota. Man vet ju aldrig hur vädret är där hemma och vem vill frysa om fötterna? När jag flyger vill jag vara lite välklädd och inte känna mig naken. Det gäller att förbereda sig i tid och inte skjuta upp allt man ska göra till sista dagen. Jag fick ett par snygga Converse av Max och Melina när dom var här och hälsade på men det tar någon månad till innan jag har vuxit i dom. Dom skor som jag har sedan tidigare är på tok för små. Här är det så härligt att vara barfota och vifta med tårna! Vi kollade efter skor på Centrals barnavdelning först, där kostade ett par baby skor mellan 250-300 kr. På Robinson var det ungefär samma priser. Vi var på några sportaffärer men några hade inte baby skor och dom som hade kostade lika mycket som på Central. På Carefour var baby skorna så fula så jag hade inte tagit på mig dom om jag fått betalt. 300 kr för ett par baby skor är kanske inte mycket hemma men här är det väldigt mycket pengar. Jag tror att det är så dyrt och ett så litet utbud för många går barfota här eller i flipp flopp. Av en slump råkade vi gå in i en affär på Bangla road i Patong och där hade dom två olika baby skor. Jag slog till på dom här kamouflage dojjorna. Dom var på rea och kostade knappt 50 kr! Dom är minst lika snygga som dom dyra men ännu mjukare och skönare. Det kallar jag super fynd!!!

Carl/blivande shopping proffs

Av Carl - 13 maj 2009 18:14

I dag när jag var på Central hittade jag ett kakpaket på barnmats avdelningen. Jag blev så förtjust i kakpaketet men eftersom man kan säga att jag är så gott som tandlös så var det ingen ide´att köpa kakorna. Jag har i och för sig sju små tänder men det räcker inte om man ska ge sig på ett kakpaket. Det blev den vanliga ris blandningen och den gamla vanliga kyckling geggan istället. Undra om jag är ovanlig som inte har fått fler tänder än? Jag fyller ju faktiskt ett år snart.... liten påminnelse ifall någon hade glömt det. 

Jag mötte några japanska gubbar idag och dom kallade mig för babydoll! Jag tror det var menat som en komplimang men det beror ju på hur man tolkar det. Jag tog det som en komplimang och smilade upp mig lite extra och sträckte på mig. Det betyder säkert något fint tänkte jag. Det är ju viktigt att tänka positivt och se saker från den ljusa sidan, det har jag fått lära mig här i Thailand. Som ni vet ska ju jag bli polis när jag blir stor. Då kan man inte se ut som en tandlös babydoll men det kanske växer bort tills dess. En av dom som äger en lägenhet här där vi bor har varit polis förut. Han heter Stickan och hans fru heter Maggan, dom är jätte trevliga. Jag ska prata med Stickan nästa gång dom kommer hit och kanske få lite tips av honom inför min polis karriär.

Det var allt för i dag

Adios amigos/ Carl  

Av Carl - 12 maj 2009 07:37

En bra dag för mig är att vara ute bland människor och lära mig nya saker. I går var vi till stranden och åt först lunch som vi köpte från matvagnarna. Jag trodde förut att dom hade stängt men det var bara tillfälligt, dom har öppet hela säsongen! Vilken tur! När vi åt kom en hungrig hund och han ville också ha mat. Hunden fick lite mat och resterna från vår lunch. Då lärde jag mig att en hund äter väldigt fort. Smack, smack sa det och allt var borta. Pappa var tvungen att åka efter lunchen men mamma och jag stannade kvar. Vi satte oss på stranden och tittade på några som försökte åka bräda på vågorna. Det var inte så höga vågor i dag men dom väntade tålmodigt på att få åka på sina brädor. Mamma trodde att jag skulle sitta i skuggan och leka i sanden men jag ville hellre krypa omkring i solen bland alla solstolarna. Mamma förklarade att solen är stark och jag måste vara i skuggan. Nej, nej jag kryper hellre omkring och letar gamla fimpar och andra roliga saker. Då grävde mamma en grop i sanden och satte mig i den. Det hjälpte ett tag men jag lärde mig snabbt hur man tar sig ur en sådan fälla. Efter några timmar blev jag faktiskt (kors i taket) lite trött och gjorde som mamma sa. Jag satt i skuggan och tittade på människor och hundar och njöt av en bra dag. 

Kram Carl 

Av Carl - 11 maj 2009 17:15

I dag åt vi lunch på stranden. Pappa hade tänkt sig en lugn lunch med mig och mamma i skuggan på en mysig strandrestaurang, men så blev det inte riktigt. Som ni ser så hjälpte jag till att plocka av bordet precis som servitörerna gör. Jag gav järnet och plockade ner ALLT jag fick tag i, snabbt som bara den. I samma takt plockade mamma och pappa upp allt på bordet igen. Pappa missförstod mig totalt. Pappa förstod inte att jag bara hjälpte till och gjorde mitt bästa. Varför ska man ha en massa saker på bordet när man kan ha det på golvet? Hur som helst så tröttnade pappa och slutade plocka upp alla saker och vi satt och myste i några sekunder tillsammans i soffan, sen vad det dags att krypa iväg på upptäckts färd! Det finns så mycket att upptäcka i världen, sånt som vuxna inte ser eller bryr sig om. 

I dag har min farmor åkt iväg på en kryssning tillsammans med sin dotter, Elisabeth. Jag önskar er, farmor och faster en jätte skön semester!

Kram Carl  

Av Carl - 10 maj 2009 08:48

I går var vi på invigning av en restaurang i Kata beach. Det var pappas kompisar Carl och Johan som hade invigning av sin restaurang som dom nyss köpt. Bubbel, snittar, plock mat och massor med nya människor var det där. Efter ett tag tog mamma och jag en promenad och då träffade jag två tjejer, jag tror dom var tvillingar för jag såg inte skillnad på dom. Tjejerna var lite påflugna men rätt så gulliga ändå. Dom slet och drog o min ratt som sitter på min vagn och skrek taxi! taxi!. Då fick det vara nog, jag är ingen taxi heller! Vi gick tillbaka till restaurangen och sen var det dags att åka hem. Jag hade riktigt trevligt igår kväll måste jag säga. En sådan där soft kväll som man bara njuter av. Vad har du gjort i helgen då? Städat? Shoppat? Eller bara slappat? Alltid lika roligt att höra vad andra tycker, tänker och pysslar med!

I dag är det en ny dag och nya saker att lära sig.

Kram på dig från Carl 

Av Carl - 9 maj 2009 19:41

Det här är min snälla, snygga bror Max. Kan ni se någon likhet mellan oss? Jag hoppas att jag blir lika snygg som han när jag blir stor! Min bror är jätte duktig att spela fotboll. Ser fram emot att få spela med dig snart. Men jag tror att jag ska satsa på golf när jag blir stor. Det var länge sen jag träffade mina syskon nu men det tar vi igen till sommaren, då får ni det ni gör. Pappa sa att Max och hans kompisar ska till Ios i sommar på semester. Pappa gjorde korstecken och sa: hoppas det går bra! Det är jag övertygad om att det gör. Pappa kanske jämförde med sig själv när han var i din ålder och åkte iväg med sina kompisar. Antar att det gick vilt till då... Om jag var bara lite äldre så hade jag bokat och följt med dig till Ios men som det är nu så går det bara inte. Jag måste växa på mig lite först. Jag har två snygga syrror också. Melina har ni sett flera bilder på men inte på Sophie, det kommer till sommaren.

Må gott/Carl 

Av Carl - 8 maj 2009 13:25

Bhuuuhuuu!!! Nu blev du allt bra rädd va!? Jag är ett litet spöke som heter Carl Wilhelm och tycker om att spöka! Bhuuhu, snart kommer jag hem till dig och spökar. Är du lika rädd för spöken som Thailändarna är? Dom kan inte förstå hur vi kan bygga ett hus uppe på berget för där måste det enligt dom vimla av spöken och andar. Där kommer jag att trivas för då kanske jag får några att spöka tillsammans med. Spöken är sällsynta men min pappa har sett ett spöke, ett förutom mig alltså. 

Nu undrar jag: tror du på spöken?

Har du sett ett spöke?


I morgon ska jag sätta in en bild på min snygga, snälla storebror, han ser verkligen inte ut som ett spöke. 

Bhuuhu på er/Carl




Av Carl - 7 maj 2009 07:11

Kolla vilken enorm gräshoppa som bor här på hotellet! Den har bott här till och från så länge som jag kan minnas. I dag var det inte gräshoppans bästa dag. Den kom flygandes och störtade i poolen med ett plask. Mamma och jag ropade på Nueng att hämta håven som dom annars plockar upp skräp och löv med som råkat hamna i poolen. Nueng kom springandes med håven i högsta hugg och håvade in gräshoppan. Gräshoppan blev illa tilltufsad och yr av stört landningen och av håven. Gräshoppan satt på solstolen och pustade ut ett tag och jag försökte klappa den med det fick jag inte. Jag fick en så bra ide´, om gräshoppan piggnar på sig så kanske jag tar med den hem till Stockholm! Den kan bo med oss hela Svenska sommaren och sen följa med tillbaka till Thailand till hösten. Ja, det var vad som hänt här i dag hos mig. Vad har du gjort i dag då?

Kram på er/Carl   

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards