Alla inlägg under maj 2009

Av Carl - 6 maj 2009 17:02

I dag var vi i Laguna och tittade runt i några antikaffärer. I en av antikaffärerna stannade vi jätte länge för pappa känner han som äger den affären. Där fanns så fina statyer och Buddha figurer, både antika och ny tillverkade. Vi ska ha några figurer i huset men resten av huset ska gå i modern stil. Mamma fastnade för en stor, rödaktig Buddha figur med 10 armar. Antik handlaren sa att den är över 300 år gammal och importerad från Vietnam. Pappa såg lite blek ut, antik handlaren sa inte ens hur mycket den kostade. Efter ett tag blev jag så uttråkad av alla Buddha figurer och allt det andra som fanns i affären och gick ut. Utanför butiken träffade jag en kille som hade en badboll. Det var så mycket roligare än alla statyer i världen. Jag fick låna badbollen ett tag och lekte hej vilt med den tills killen ville ha tillbaka den. Han kanske trodde att den skulle gå sönder om jag fortsatte att leka med den. Pappa var inne i butiken ett bra tag och pratade och pratade med antikhandlaren. Det sist jag hörde att dom pratade om var när pappa frågade om det hade varit inbrott i någon av hans butiker någon gång. Han äger flera butiker och den här butiken har öppen vägg på baksidan så det är bara att hoppa rakt in. Butiken i Surin har flera statyer som står på gården utanför butiken som det bara är att lyfta iväg om man skulle vilja. Antikhandlaren förklarade att thailändare är så vidskepliga och mörkrädda så dom vågar knappt röra vid gamla Buddha figurer. Dom skulle inte våga stjäla sånt här sa antikhandlaren. Om någon skulle stjäla något så är det mycket svårt att sälja vidare sådana här antikviteter. Det är till och med svårt att anställa en vakt som sover i någon av mina antikaffärer för dom är så rädda sa antikhandlaren....

Min pappa är väldigt bra på att prata så det tog en evighet men tillslut kom han ut från affären och vi åkte hem. Jag har fått en ny rutin nu, jag ska gå och lägga mig tidigare har mina föräldrar bestämt.

Sov gott/ Carl  

Av Carl - 5 maj 2009 18:12

I dag pratade jag med kocken här på hotellet ett tag. Han har inte så mycket att göra nu när det är låg säsong här. Eller sommar säsong som många hotell ägare här har bestämt att det ska heta nu. Det klingar bättre är låg säsong. Jag berättade för kocken att jag inte vet längre om jag ska bli kock när jag blir stor. Jag har funderat fram och tillbaka och nu vet jag inte längre hur jag ska göra. Mina föräldrar känner ett svenskt par som har en dotter som är 13 år och hon ska bli elefant skötare säger hon. Det låter så mycket mer spännande än kock. Jag tycker väldigt mycket om hundar så jag kanske kan bli hund uppfödare. Eller så tänkte jag att jag kan ju slå två flugor i en smäll och bli en kock för hundar men sen kom jag på att hundar äter vad som helst så det var ingen bra idé. Jag ska fundera på saken och återkommer, jag har ju ett tag på mig innan jag måste bestämma mig. 

Min pappa gick till blomster tanten och beklagade sorgen i dag.( Om du inte läst vad jag skrivit tidigare så har jag skrivit om en tragisk händelse när en 12-årig pojke blev skjuten) Mamman berättade för pappa att hon inte längre har något att leva för längre. Hon har öppnat blomster affären av en anledning och det är att det inte finns bidrag här. Om hon inte jobbar så är det ingen som tar hand om henne och om hon inte jobbar får hon inga pengar att handla mat för. Mamman sa att den lokala polisen inte kunde garantera mannens säkerhet här och därför får han sitta häktad i Phuket town istället. Polisen måste ta med mannen hit till mordplatsen och gå igenom vad som hände men det har dom inte gjort än för dom vet att det kommer att bli bråk och problem då. Många vill se mannen död efter vad han gjort. Mamman berättade att hon alltid varit djupt buddistiskt troende men nu har allt det runnit av henne och hon vill bara att mannen ska dö. Pappa köpte rosor till mamma och åkte sen hem och var mycket illa berörd av att se mamman så sjuk av sorg. Jag bestämde mig då för att bli polis och ha en egen polis hund. Hunden och jag ska jaga elaka människor och hjälpa sådana som blomster tanten hela dagarna.

Carl/ blivande polisman 

Av Carl - 4 maj 2009 11:58

Hej på er

I dag var jag ner till stranden en sväng. Vi skulle handla mat från mat vagnarna men dom hade stängt. Synd, för det är så gott att äta från mat vagnarna. Vi brukar köpa majskolvar, grillad kyckling, kycklingkorv, frukt och papaya sallad. Jag får vänta tills nästa år istället för dom kanske har stängt för säsongen. Det var ändå ganska mycket folk på stranden. Många thailändska familjer som lekte i strandkanten och många faranger (utlänningar) med sina thai tjejer. Det är inte låg säsong för alla med andra ord... Det gick jätte höga vågor och det såg lite läskigt ut men ändå fint på något sätt. Det är väldigt starka strömmar i havet nu så man ska inte simma långt ut i vattnet för då kan man få problem. Sen gick vi till lekparken bredvid stranden och jag försökte klättra upp i en klätterställning men jag kom inte så högt. Det är skönt väder nu när det inte regnar förstås. Inte för varmt och inte för soligt. Men det har regnat en hel del dom senaste dagarna. I går regnade det men det gjorde inget för vi åkte till Patong och gick runt i Jongceylon en stund. Vi fikade på Starbucks och tittade bland annat på några armband som mamma tyckte var fina. Vi köpte även några nya dvd filmer ute på gatan för ynkliga 60 bath styck, sen åkte vi hem. Som ni märker så rullar dagarna på i vanlig ordning här men snart är det dags att åka hem till Sverige! Jag undrar hur min vardag kommer att se ut hemma i Sverige? Jag får väl byta ut matvagnarna och thailändarna mot husmanskost och norrlänningar kanske?

Kram Carl

Av Carl - 3 maj 2009 18:41

I väntan på att kameran ska komma på posten från Pattaya så sätter jag in foton från resan. Här ser ni några bilder som kan få vem som helst att börja banta. Tänk dig att du ska bjuda någon på middag och går ut för att handla lite smått och gott. Fisk, kött och grönsaker.... Som ni ser på bilden så har mannen i köttdisken något i handen som han gör några tappra försök att vifta bort flugorna med. Det syns inte på bilderna men det var väldigt många flugor som gottade sig i maten. Vi satt i en taxi när vi knäppte kort på fiskförsäljaren. Plötsligt blev det helt stopp i trafiken och vår taxi blev ståendes på gatan. Det började lukta och då såg vi mannen som satt och väntade på kunder som skulle köpa fisk. Det var varmt, mycket avgaser och enormt många flugor som surrade runt fiskarna och det luktade ruttet. Att handla mat på detta sätt är ett snabbt sätt att komma i baddräkten/badbyxorna. Du blir garanterat jätte sjuk. Förmodligen lika sjuk som jag var i höstas när jag fick salmonella och låg på sjukhus. (Då var det synd om lilla mig men det kanske jag skriver om en annan dag). Det är inte varje dag man tänker på att det är lyx för vissa att ha ett kylskåp. I Khattmandu fanns inte ens is eftersom strömmen var avslagen 16 timmar per dygn. Nej, usch och fy för sådan mat. 

Jag är så glad för vi ska få låna gammelfasters lägenhet på söder några dagar när vi kommer till Stockholm. Vi ska förmodligen hyra ett ställe på Värmdö över sommaren men innan vi flyttar in där får vi bo hos gammelfaster. På Värmdö finns det gräsmatta och pappa säger att han ska köpa en rulle hönsnät och göra en hage till mig. Det låter helt ok för mig, skönt att slippa ha någon hack i häl hela tiden. Jag tycker det är spännande att ta mig runt själv på egna upptäckts färder. I dag t ex lärde jag mig alldeles själv att öppna kylskåpet och plocka ut saker därifrån. Nu står det stora vatten flaskor framför kylskåpet så det är slut på det lilla roliga jag hade. Jag kröp iväg och drog i en elsladd i stället och då åkte en lampa i stengolvet, pang. Sen tog jag mig snabbt ut i hallen och välte skostället, skor flög kors och tvärs och sko stället gick i tre delar. Det är varken första eller sista gången jag välter skostället. Det går att montera ihop igen och igen och igen. Mamma och pappa älskar mig i alla fall. Jag har hört att gammelfaster har mycket saker hemma och ska "röja undan" innan vi kommer. Det behöver du inte för jag hjälper dig så gärna, det ser jag fram emot! 

Kram Carl 

Av Carl - 1 maj 2009 12:21

Jag skrev tidigare om en 12-årig pojke som blev skjuten av en man i närheten av där vi bor. Mannen smet i väg till Bangkok där hans fru var för tillfället men åkte tillbaka till Phuket efter bara några dagar. Mannen gömde sig ett tag i Phuket town men ringde efter ett tag till en polischef och angav sig själv. Mannen vågade inte visa sig ute för då skulle han bli skjuten själv för många är väldigt hatisk mot mannen efter det hemska han gjort. Pojkens mamma är som alla förstår helt förkrossad. Jag känner henne lite, pappa har känt mamman länge. Hon har en blomster affär snett mittemot hotellet. Eller rättare sagt ett blomster skjul men hon har alltid vackra blommor där. Alla blommor som hotellet beställer beställs av henne och vi har handlat blommor av henne många gånger. Mamman är alltid så glad och trevlig och ser så rund och god ut! En sån där tant som man bara vill krama när man ser. Min kompis Nueng här på hotellet berättade att mamman har stängt blomsteraffären nu och sitter hemma och gråter framför ett foto av sin son. Det var hennes enda barn och hennes man dog för 4 år sedan. Fy vad livet kan vara orättvist för vissa. Jag får tårar i ögonen och en klump i magen när jag tänker på det som hänt.

Kram Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards