Alla inlägg under november 2009

Av Carl - 9 november 2009 10:30

  

Vilken tur att det finns så snälla människor. Jag har fått en hel påse med barnmatsburkar ända från Sverige av mormor och morfar. Påsen skickades med mormor och morfars kompisar Lisbeth och Bosse som är här på semester i Karon. Som om det inte var nog med barnmatsburkar fick vi även julklappar. En julklapp fick jag öppna redan nu. Jag blev så glad för jag fick en ny fin skjorta, ett linne med ett lejon på och ett par mysbyxor. Mamma öppnade också ett paket och hon fick en fin klänning. Pappa vill vänta tills julafton, säger han. Tack snälla, snälla mormor och morfar för matburkar och presenter. Tack snälla Lisbeth och Bosse för att ni orkade släpa hit allt.

I kväll ska vi på bröllop. Det är kocken som ska gifta sig. Gissa vad jag ska ha på mig? Ja, rätt gissat! Det är klart jag ska ha på mig min nya skjorta.

Som ni ser på bilden så har jag varit ute och provar några fyrhjulingar. Jag fastnade för en lite mindre modell som var mer överskådlig än dom stora bjässarna. Jag har inte riktigt bestämt mig än men det är inte omöjligt att jag slår till när jag har sparat ihop tillräckligt med pengar.

Kram från Carl

Av Carl - 8 november 2009 08:33

  

Dags att vakna nu, för i dag är det farsdag!! Grattis på farsdag! sa jag, och gav pappa en puss och en bukett som heter duga från mig, Max, Melina och Sophi. Pappa fick även ett kort med en bild på Max och Melina som kom med posten för några dagar sedan. Pappa var lite yrvaken men han blev så glad. Pappa låg i sängen och fikade, tittade på blommorna, läste kortet och tog en snus. Sedan var det dags att åka upp på bygget. Pappa sa att han hade ingen aning om att det var farsdag i dag men jag misstänker att han visste det. Förra året kom jag på att det var farsdag lite för sent och det var inte populärt vill jag lova. Min morfar som också är pappa, har blivit uppvaktad hemma i Sundsvall. Innan vi åkte till Phuket köpte mamma och jag en fin flaska vin som vi gömde hemma hos mormor och morfar. Den flaskan tog mormor fram i dag och gav morfar som farsdags present.

Grattis, grattis på farsdag och stora kramen från Carl

Av Carl - 7 november 2009 11:47

      

Här har det varit Loi krathong och det firas ordentligt. Så fort det finns något att fira här så passar thailändarna på att fira. På Loi krathong hedrar man dom döda. På dagen var jag på dagis och där fick alla göra varsin båt gjord på en bit bambu inlindad i banan blad. I båten lägger man blommor och på kvällen lägger man ut båten i vattnet och skänker en tanke till någon som är död. Jag tror att man får önska sig något också, men jag är inte säker på det. På nedersta bilden ser ni mig när fröken och jag gick runt och visade barnen hur man tillverkar båtarna. Det är banan blad i massor som ligger i mitten. Alla gjorde fina båtar och alla såg olika ut. Na´s och min båt ser ni på min mittersta bild. Om ni undrar varför jag inte har några kläder på mig så beror det på att det var vansinnigt varmt den här dagen. Luften stod stilla och håret lockade sig i nacken av svetten. Det är lätt att bli lite grinig och irriterad när det är så varmt. Det var betydligt skönare temperatur på kvällen när vi var på Surin beach och tittade på uppträdanden. På översta bilden ser ni mig med en tjej som ser ut som en docka. Hon skulle uppträda lite senare och jag gav henne några dans tips. I går kväll var min pappa på begravning i Phuket town. Det var premiärministerns sekreterare som begravdes. Pappa sa att han har aldrig sett så många blommor i hela sitt liv förut. Blomsterkransar från alla möjliga länder hade skickats till begravningen. Pappa var den enda utlänningen där och pappa pratade lite med Thailands vice premiärminister. Jag har varit på en begravning här förra året. Det var mycket folk som hade samlats och alla åt och drack. Folk kom och gick hela kvällen. Jag kan inte säga att det firades men lite festligt var det i alla fall. I år fick jag inte följa med på begravning. Det kanske beror på att jag är lite klåfingrig och påhittig. En dålig kombination om man ska på begravning, tydligen. I stället fick jag stanna hemma och pyssla med mamma.

Kram från Carl

Av Carl - 5 november 2009 15:49

    

Så här såg jag ut på Halloween. Det är jag som ser ut som ett spöke, inte som en skalbagge. Jag var mycket nöjd med min kostym som jag hade köpt på Central dagen innan. Jag hade en eldgaffel och en väska också, det ser ni bakom mig på bilden. ALLA blev rädda för mig och skrek: hjälp ett spöke!!! Ha ha, då har man lyckats med sin maskering. Vi var på Halloween fest på engelska skolan i Kamala. Alla var utklädda och det var jätte roligt. Hela gruppen gick i samlad trupp runt till tre olika ställen och sa på samma gång: TRICK OR TREAT? GIVE ME SOMETHING TO EAT!! PLEASE. Jag fick massor med godis och kakor och åt så mycket socker så att jag hade svårt att sova på natten. Dessutom drömde jag om häxor, spöken och troll så det gjorde väl sitt till att jag sov urdåligt. Festen var kul så det var det värt, tycker jag.

För några dagar sedan var vi på en premiär öppning av en seafood restaurang i Kao lak. Min pappas gamla kollega Khun Jarupa och hennes syster har öppnat en stor, fin restaurang och Khun Jarupa blev överlycklig när pappa tackade ja till inbjudan. Vi bjöd även med Elisabeth, Beje, Carlito, Patrik, Anna och Isolde. Khun Jarupa tyckte att jag var jätte fin och hälsade mig välkommen tillbaka. Khun Jarupa har även ett hotell och där skulle jag få bo för ett mycket bra pris. Jag tackar och bockar! På festen var det några killar som uppträdde med eldfacklor och ett litet band som sjöng och spelade. Na stal showen runt vårat bord när hon la den största skalbagge någon någonsin har skådat på bordet. Vi hittade den när vi gick och tittade precis utanför restaurangen. Na lyfte upp den i "morrhåren" och tog med den till bordet och alla skrek och hoppade till när den FRÄSANDES låg på bordet. Ha, ha vad roligt det såg ut! För alla djurvänner kan jag säga att lite senare la Na skalbaggen under en buske och den såg inte ut att ha tagit skada av all uppståndelse. Skalbaggen eller vad det nu var för monster djur fräste bara och såg arg ut.

Kram från Carl

Av Carl - 3 november 2009 08:18

    

Sist jag var på stranden träffade jag en tjej som heter Grace. Hon var jätte söt och verkade gullig till en början men ack vad man kan bedra sig. Efter ett tag började hon skrika åt mig och var allmänt otrevlig. Antar att det var för att jag lekte lite med hennes bil. Bilen var ful och trasig så jag ville inte ha den i alla fall. Ja, ja så kan det gå.

Det har hänt massor här. Jag har varit på Halloween fest och jag har firat Loi krathong. Det sist nämda är något alldeles extra här i Thailand. Du gör eller köper en liten "båt" som är full av blommor och i den lägger du tex en nagel bit eller ett hårstrå från dig själv. Sedan släpper du ut båten i vattnet och sänder en tanke till någon eller önskar dig något. Jag ska visa er en bild senare. Vi har även varit på besök på en ny fin skola. Vi var där förra året och tittade men då måste man vara tre år innan man får börja där. Nu har skolan börjat med dagis för småttingar som mig. I januari ska jag börja där!!! Året ut ska jag gå på svenska skolan i Kamala några dagar i veckan bara för att busa och träffa barn.

Kram från Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards